Romania participa la proiectul "The Way of the Wolf", care are ca scop promovarea imaginii lupului in Carpati, precum si dezvoltarea unei strategii de ecoturism in stransa legatura cu aceasta imagine, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agricu
Romania participa la proiectul "The Way of the Wolf", care are ca scop promovarea imaginii lupului in Carpati, precum si dezvoltarea unei strategii de ecoturism in stransa legatura cu aceasta imagine, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Proiectul a debutat la 1 aprilie 2005, in Parcul National Piatra Craiului (Prapastiile Zarnestilor), si va dura 4 luni, timp in care Peter Surth, seful proiectului, va studia culoarele de migratie ale lupului prin Muntii Carpati. Drumul lupului va fi urmarit in Romania, Ucraina, Slovacia, Polonia, Cehia si Germania. Surth va fi insotit de un fotograf profesionist si o echipa de ajutor care va asigura materialele si alimentele necesare calatoriei. In cadrul proiectului vor fi facute observatii si cu privire la variabilitatea genetica a lupului din diferite areale ale Carpatilor. Un alt aspect important este cel legat de ecoturism si comunitatile locale, unul dintre scopurile proiectului fiind si acela de a contribui la crearea unei imagini mai bune a lupului, mai ales in sanul localnicilor, precum si valorificarea acestei imagini din punct de vedere al ecoturismului, precizeaza comunicatul. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.