Sala Sporturilor din Ploiesti va gazdui, in weekend, pentru prima oara in istoria baschetului romanesc, turneul final pan-european al FIBA Cup, la startul intrecerii fiind prezente CSU Asesoft, BC Banvit (Turcia), Lokomotiv Rostov si Dynamo Region Mo
Sala Sporturilor din Ploiesti va gazdui, in weekend, pentru prima oara in istoria baschetului romanesc, turneul final pan-european al FIBA Cup, la startul intrecerii fiind prezente CSU Asesoft, BC Banvit (Turcia), Lokomotiv Rostov si Dynamo Region Moscova (ambele din Rusia), echipe care au obtinut calificarea in Final Four dupa un traseu continental de exceptie. De altfel, campionii Romaniei au bifat in acest sezon mai multe premiere, atat din punct de vedere organizatoric (n.n. - au gazduit doua turnee finale ale FIBA Cup), cat si al rezultatelor, devenind prima grupare autohtona care are posibilitatea sa joace cu un trofeu european pe masa. Trecand peste eforturile depuse de principalul finantator al echipei ploiestene, Sebastian Ghita, care a cheltuit peste 400.000 de euro pentru a organiza cele doua evenimente europene si peste 700.000 de euro pentru a forma o echipa de calibru continental, trebuie sa mai mentionam ca ploiestenii au mai reusit sa dea o lovitura, aducand in Romania intregul staff al FIBA-Europe. Astfel, daca la turneul final din Conferinta de Sud au fost prezenti presedintele forului european, grecul Vassilakopoulos, si reprezentantul FIBA-World, grecul Duvis, acum, la intrecerile din weekend, sunt prezenti in Romania directorul executiv Nar Zanolin, directorul sportiv Kosta Iliev, precum si seful arbitrilor din Europa, francezul Betancourt. "Prin CSU Asesoft Ploiesti, baschetul masculin romanesc a scos capul in Europa. Iar faptul ca personalitatile FIBA au venit la Ploiesti, ne onoreaza si ne obliga sa tintim mai departe. La anul, cu sprijinul autoritatilor locale si a altor sponsori, sper sa putem juca in Euroliga (n.n. - o echipa modesta din cea mai importanta competitie europeana are buget anual de peste 3 milioane de euro)", ne-a declarat Sebastian Ghita, convins ca echipa sa se va razbuna pe BC Banvit pentru finala pierduta in Conferinta de Sud, dupa care va incerca, in finala pan-europeana, sa faca fata uneia dintre puternicele echipe rusesti prezente in Final Four, chiar daca au in lot si cate patru jucatori americani. In alta ordine de idei, accesul in sala va fi liber, iar cei care nu vor avea loc in tribune au ocazia sa urmareasca meciurile pe un ecran urias instalat in afara arenei. Dar iata si programul meciurilor de azi: ora 16.30 - Dynamo Region Moscova - Lokomotiv Rostov; ora 19 - CSU Asesoft Ploiesti - BC Banvit (meci transmis pe TVR 2).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.