Compania italiana de telecomnunicatii, Telecom Italia SpA a vandut filiala din Grecia, TIM Hellas Telecommunication SA, contra sumei de 1,1 miliarde de euro (1,4 miliarde de dolari).
Conform declaratiei emise luni de TIM Hellas, oferta facuta
Compania italiana de telecomnunicatii, Telecom Italia SpA a vandut filiala din Grecia, TIM Hellas Telecommunication SA, contra sumei de 1,1 miliarde de euro (1,4 miliarde de dolari).
Conform declaratiei emise luni de TIM Hellas, oferta facuta de Texas Pacific Group si Apax Parteners Worlwide LLC pentru cele 80,87 de procente este echivalentul unui pret de 16,43 euro pe actiune, ceea ce echivaleaza cu un surplus de 17,6 la suta din valoarea nominala medie inregistrata de Tim Hellas pe o perioada de sase luni.
Tranzactia necesita obtinerea aprobarilor de reglementare pentru a putea fi incheiata la sfarsitul lunii iulie 2005. Cele doua companii au declarat ca se asteapta sa obtina si restul de actiuni la acelasi pret de achizitie.
TIM Hellas este al treilea operator de telefonie mobila din Grecia si are 2,3 milioane de consumatori. Pentru 2004, compania a raportat vanzari de 840 milioane de euro si un profit operational de 121 milioane de euro.
Tranzactia survine dupa ce, in martie, Vodafone group PLC isi declara intentia de a achizitiona companiile MobiFon din Romania si Oskar Mobil din Cehia, contra sumei de 3,5 miliarde de dolari, asigurandu-si astfel intrarea pe pietele din Europa Centrala si de Est. In plus, un consortiu condus de compania americana Blackstone si Weather Fund, prezidata de compania egipteana Orascom Telecom Holding, au depus oferte pentru achizitionarea pachetului majoritar al Wind SpA, companie aflata pe locul trei in topul operatorilor italieni de telefonie mobila.
De asemenea, compania ruseasca Alfa Group a anuntat, saptamana trecuta, ca a depasit oferta de 3,1 miliarde de dolari, facuta de TeliaSonera Corp pentru achizitionarea a 27 la suta din actiunile companiei Turkcell, cel mai mare operator prezent pe piata turca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.