Cuplurile care vor sa recurga la reproducere asistata nu mai trebuie sa dovedeasca faptul ca "au relatii" de doi ani. Prevederea a fost eliminata din lege de senatori. Plenul Senatului a adoptat, joi, cu 82 de voturi "pentru", 3 voturi "impotriva" si
Cuplurile care vor sa recurga la reproducere asistata nu mai trebuie sa dovedeasca faptul ca "au relatii" de doi ani. Prevederea a fost eliminata din lege de senatori. Plenul Senatului a adoptat, joi, cu 82 de voturi "pentru", 3 voturi "impotriva" si 3 abtineri, proiectul de lege privind reproducerea si reproducerea umana asistata.
Proiectul de lege aprobat joi de Senat include si patru amendamente aduse textului initial. Printre ele se numara si acela prin care se elimina obligativitatea ca barbatul si femeia care doresc sa apeleze la reproducerea umana asistata medical sa fie casatoriti sau in masura sa probeze o viata comuna de cel putin doi ani. Totodata, considerand ca se impune participarea constienta a persoanei la actul medical, cat si asumarea riscurilor ce decurg din efectuarea acestuia, senatorii au aprobat amendamentul conform caruia femeile gravide care au capacitatea de a-si exprima consimtamantul sa aiba dreptul de a intrerupe voluntar sarcina in conditii de siguranta si dupa consilierea prealabila.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.