"Reabilitarea Centrului Istoric este o provocare careia cred ca ii putem face fata, cu dragostea si bunavointa mea si cu banii domnului guvernator al BNR", a declarat Adriean Videanu la simpozionul privind centrul financiar-bancar al Capitalei, organ
"Reabilitarea Centrului Istoric este o provocare careia cred ca ii putem face fata, cu dragostea si bunavointa mea si cu banii domnului guvernator al BNR", a declarat Adriean Videanu la simpozionul privind centrul financiar-bancar al Capitalei, organizat ieri cu prilejul a 125 de ani de la infiintarea Bancii Nationale a Romaniei (BNR). Noul primar general al Capitalei a primit asigurari din partea premierului Calin Popescu Tariceanu de sprijin al Guvernului in proiectul de reabilitare a Centrului Istoric. "Proiectul de reabilitare a Centrului Istoric si financiar-bancar al Bucurestiului poate fi realizat daca beneficiaza de fonduri europene si de sume alocate de autoritati", a precizat primul-ministru. La randul sau, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a pledat in favoarea reabilitarii orasului vechi si, implicit, a centrului financiar-bancar al Capitalei, pe baza modelului britanic - care asigura conditiile de infrastructura necesare gruparii institutiilor financiare si a firmelor de consultanta in jurul Bancii Centrale - si si-a oferit sprijinul in acest sens.
Noul primar general a anuntat ca va finaliza, in cel mai scurt timp posibil si cu sprijinul Ministerului Culturii, proiectul de reabilitare a Centrului Istoric si financiar-bancar. Proiectul dispune in prezent de finantare pentru reabilitarea retelelor edilitare si a infrastructurii stradale - 8 milioane de euro de la BERD si 1,5 milioane de euro din bugetul local -, autoritatile urmand sa identifice si fondurile pentru consolidarea cladirilor de patrimoniu. Adriean Videanu este, de ieri, primar general cu acte in regula, dupa ce a primit de la Biroul Electoral Municipal (BEM) certificatul doveditor al alegerii in aceasta functie la scrutinul din 3 aprilie. Astazi, la ora 11.00, in sala Majestic a Teatrului Odeon, Adriean Videanu va depune juramantul in fata Consiliului General al Municipiului Bucuresti, apoi se va intalni cu viceprimarii generali Razvan Murgeanu si Ludovic Orban pentru a stabili prioritatile Primariei, iar saptamana viitoare, impreuna cu bancherii din Capitala, va decide ordinea finantarii acestora.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.