Inca un general de armata ajunge pe mana procurorilor. De aceasta data, procurorii Sectiei de combatere a coruptiei din Parchetul National Anticoruptie au dispus, ieri, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a directorulu
Inca un general de armata ajunge pe mana procurorilor. De aceasta data, procurorii Sectiei de combatere a coruptiei din Parchetul National Anticoruptie au dispus, ieri, punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore a directorului sportiv de la SC FC Steaua SA, Mario Leonardo Strizu. El este acuzat ca a savarsit infractiunea de trafic de influenta.
In perioada decembrie 2003 - iunie 2004, Strizu, impreuna cu Vergil Popescu, general de flotila, anchetat de PNA in stare de arest preventiv pentru trafic de influenta in forma continuata, a cerut suma de 25.000 de euro de la administratorii unor societati comerciale.
In schimbul acestor bani, cei doi inculpati au afirmat ca vor interveni pe langa persoane cu functii de conducere din Ministerul Apararii Nationale, in vederea adjudecarii unor licitatii avand ca obiect furnizarea de combustibili catre unitati militare din tara.
Monitorizarea inculpatului Strizu s-a facut de catre procurorii anticoruptie in cooperare cu structuri specializate ale Ministerului Administratiei si Internelor.
In acelasi dosar, pe 1 aprilie, procurorii anticoruptie au dispus inceperea urmaririi penale si a lui Onorica Panalade - reprezentant al unei firme, fost politist - sub aspectul savarsirii infractiunii de cumparare de influenta.
A primit interdictie de parasire a Romaniei dupa ce s-a constatat ca el a fost cel care a platit cei 25.000 de dolari pentru a i se facilita adjudecarea unei licitatii pentru achizitionarea de combustibili necesari unor unitati militare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.