Steaua a revenit pe primul loc in clasament dupa ce a castigat ieri dupa-amiaza, la Bistrita, scor 2-0 (2-0) cu Gloria, intr-un meci restanta din etapa a 16-a a Diviziei A. Walter Zenga, antrenorul "militarilor", a stat din nou in tribuna (mai precis
Steaua a revenit pe primul loc in clasament dupa ce a castigat ieri dupa-amiaza, la Bistrita, scor 2-0 (2-0) cu Gloria, intr-un meci restanta din etapa a 16-a a Diviziei A. Walter Zenga, antrenorul "militarilor", a stat din nou in tribuna (mai precis, la masa presei), dar va reveni pe banca tehnica a echipei sale la derby-ul cu Dinamo. Italianul, confruntat cu mari probleme de ofensiva (din cei trei atacanti au lipsit doi, A. Cristea - suspendat si Oprita - accidentat), a renuntat, fata de meciul de la Alba Iulia, la P. Marin si Dica, folosind astfel, in premiera, un sistem 1-4-3-2-1. Cu trei "inchizatori" de meserie - Paraschiv, Lovin si D. Munteanu - si cu doi jucatori tehnici - Fl. Dumitru si Bostina - in spatele "varfului" Dinita, Steaua nu a aratat prea multe la Bistrita. Bucurestenii au deschis scorul din penalty, in debutul meciului, prin Bostina (la fel ca la Alba Iulia), dupa ce V. Popa l-a faultat inutil in careu pe Ogararu. De altfel, defenisva ardelenilor s-a intrecut in gafe, iar Steaua a profitat inca o data de acest lucru in ultimul minut al primei reprize, cand Nesu a fost gasit singur in careu de D. Munteanu si l-a "executat" pe Campeanu. Cu 2-0 la pauza, Steaua a inceput lejer repriza secunda, insa meciul se putea schimba total in doar cateva minute. Mai intai, Lovin a primit al doilea cartonas galben in minutul 53, fiind eliminat, faza la care Iftodi a tras bine din lovitura libera, fiind aproape de gol. Apoi, in minutul 60, centralul Cristian Balaj a inventat un penalty pentru Gloria, la o faza in care a vazut hent la Radoi (nici vorba de asa ceva!). Curios, desi pe teren erau Iftodi si Coroian, cei care executau de obicei loviturile de la 11 metri pentru bistriteni, de data aceasta a tras S. Costin, insa acesta a nimerit transversala, de unde mingea a iesit in afara terenului! Scapati de primul sfert de ora al reprizei secunde, stelistii au revenit la conducerea partidei, ratand cateva bune ocazii prin Fl. Dumitru si Nicolita, ultimul sutand exact in Campeanu din pozitie de singur cu portarul. Bistritenii au parut resemnati si neputinciosi, ajungand la un ingrijorator -6 la "adevar". In schimb, Steaua are un excelent +13, a preluat sefia clasamentului si va juca derby-ul cu Dinamo din postura de lider, in conditiile in care mai are inca o restanta de jucat, cu Rapid, tot in Ghencea, miercurea viitoare. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.