Comitetul de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal a decis retragerea candidaturii Romaniei pentru organizarea Campionatului European din 2012, informeaza FRF.
"Aceasta masura a fost luata in urma declaratiei primului-ministru al Romaniei, Ca

Comitetul de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal a decis retragerea candidaturii Romaniei pentru organizarea Campionatului European din 2012, informeaza FRF.
"Aceasta masura a fost luata in urma declaratiei primului-ministru al Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, conform careia <>.
In atare conditii, intelegand mesajul transmis, FRF a constientizat faptul ca aceasta candidatura nu mai este de actualitate, informand UEFA despre hotararea luata", se arata in comunicatul FRF.
Grecia, Italia, Rusia si Turcia au anuntat forul european ca vor sa organizeze CE 2012 singure, in timp ce Croatia-Ungaria si Polonia-Ucraina doresc co-organizarea acestei competitii.

Finala Cupei UEFA, in 2009?

Si daca ne-am luat gandul de la organizarea Campionatului European de peste sapte ani, un alt obiectiv ar putea fi organizarea unei finale de cupa europeana in urmatorii ani. Dupa ce si-a anuntat retragerea in luna decembrie din fruntea Federatiei, Mircea Sandu a anuntat ca sunt posibilitati ca Romania sa fie gazda finalei Cupei UEFA in 2009. Pentru asta insa e nevoie de un stadion de ultima generatie, care sa fie construit in cel mai scurt timp. Premise in acest sens sunt, noul primar general al Capitalei, Adriean Videanu, anuntand ca va declansa constructia unui stadion de aproximativ 45.000 de locuri si care sa intruneasca absolut toate cerintele UEFA. Se pare ca deja au fost identificate cateva locatii pentru dezvoltarea unui adevarat complex. Pentru asta insa, Primaria va trebui sa aloce aproximativ 100 de milioane de euro pentru o arena moderna, care sa ne permita sa luam in calcul organizarea Cupei UEFA la noi in tara.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.