Problema cartierului de locuinte Henri Coanda, din apropierea aeroportului Baneasa, nu a fost rezolvata decat partial. Ministrul delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely, a anuntat ieri ca un prim pas ar fi atribuirea pentru cei care au incheia
Problema cartierului de locuinte Henri Coanda, din apropierea aeroportului Baneasa, nu a fost rezolvata decat partial. Ministrul delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely, a anuntat ieri ca un prim pas ar fi atribuirea pentru cei care au incheiat deja contracte de constructie pentru case in acest ansamblu - zona ce apartine administrativ de Primaria Sectorului 1 - de noi loturi in zona de administrare a comunei Voluntari. In aceasta parte a cartierului Henri Coanda au fost identificate 104 loturi de teren, suficiente pentru cele 100 de contracte de constructie incheiate deja pentru Sectorul 1 al Capitalei. Aceasta deoarece o parte dintre terenurile pe care urmau sa fie construite casele sunt revendicate de fostii proprietari, situatia juridica a pamanturilor nefiind clarificata pana la aceasta data. Daca propunerea nu va avea efect, autoritatile vor incerca sa gaseasca alte solutii, considerand ca, desi proiectul "Henri Coanda" a fost de la bun inceput "prost conceput, cu management prost si prilej de afirmatii electorale", el trebuie continuat. O alta problema ramasa deocamdata nerezolvata este cea a finantarii pentru utilitati, cele doua administratii locale nedispunand de banii necesari. Caile de acces, canalizarea, gazele, electricitatea pentru acest megaproiect inseamna aproape 130 de milioane de euro.
Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) a incheiat aproape 600 de contracte de construire de locuinte in cartierul Henri Coanda si alte aproape 1000 de contracte de mandat. Singura veste buna este ca, potrivit lui Borbely, cei care au contractat deja o locuinta in cartierul Henri Coanda, in momentul in care vor deveni proprietari valoarea locuintei va reprezenta cam o treime din valoarea de pe piata actuala a locuintelor similare.
"Pentru Voluntari, unde exista autorizatie de constructie, lucrarile vor fi demarate in 2-3 saptamani", a declarat directorul ANL, Gheorghe Popescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.