Reconsiderarea contractelor de concesiune a plajelor are ca scop asigurarea celor mai bune conditii pentru turistii romani si straini, aceasta masura permitand tuturor hotelierilor accesul la plaja corespunzator capacitatii de cazare, se arata intr-u
Reconsiderarea contractelor de concesiune a plajelor are ca scop asigurarea celor mai bune conditii pentru turistii romani si straini, aceasta masura permitand tuturor hotelierilor accesul la plaja corespunzator capacitatii de cazare, se arata intr-un comunicat al Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT). Amenajarile de pe plaja destinate serviciilor pentru turisti vor fi realizate in baza unui studiu menit sa garanteze anumite standarde de calitate si functionalitate, mentioneaza comunicatul. In urma rezilierii contractelor de concesiune a unor portiuni de plaja vor functiona in continuare doar constructiile definitive si nu cele cu caracter provizoriu. Salubrizarea plajelor va fi asigurata de o societate comerciala al carei unic actionar va fi Regia Apelor Romane, care va incasa si gestiona fondurile complementare. Aceasta firma nu va avea nici un fel de atributii in ceea ce priveste amenajarile de plaja ale hotelurilor. "In conformitate cu numarul de paturi ale fiecarui hotel si direct proportional cu suprafata de plaja aferenta fiecarei statiuni, proprietarii unitatilor de cazare vor contribui la bugetul creat pentru serviciul de salubrizare a plajelor si a malurilor marii cu diferentele necesare fata de sumele alocate de la bugetul public pentru aceasta activitate", a precizat presedintele ANT, Marius Crivtonencu. El a adaugat ca Ministerul Administratiei si Internelor va lua "masuri deosebite" pentru asigurarea sigurantei publice. Potrivit ANT, toate aceste masuri corespund asteptarilor turistilor straini, rezultate din discutiile care au avut loc la Targul International de Turism de la Berlin intre conducerea ANT si reprezentantii marilor tour-operatori germani, TUI, ITS, Thomas Cook.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.