Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritorului, Laszlo Borbely, cere autoritatilor locale sa se implice in finantarea programului de consolidare a cladirilor cu risc seismic ridicat. Proiectul va beneficia pentru acest an de fondu
Ministrul delegat pentru Lucrari Publice si Amenajarea Teritorului, Laszlo Borbely, cere autoritatilor locale sa se implice in finantarea programului de consolidare a cladirilor cu risc seismic ridicat. Proiectul va beneficia pentru acest an de fonduri in valoare de o suta de miliarde de lei.
"Lucram la modificarea legislatiei, astfel incat autoritatile locale sa se implice mai mult. Primarii au obligatia sa ia masuri de prevenire si limitare a efectelor calamitatilor si sa monitorizeze executia lucrarilor de consolidare", a declarat Borbely.
Ministrul a precizat ca in Capitala sunt aproape 120 de cladiri inalte cu risc seismic ridicat, construite inainte de anul 1940, dintre care doar sase au fost construite, iar alte 49 sunt in diverse stadii de proiectare a lucrarilor.
In plus, persoanele care locuiesc in astfel de imobile pot beneficia de credite fara dobanda, contracte pe o perioada de 25 de ani.
Potrivit MTCT, consolidarea cladirilor care necesita lucrari urgente necesita fonduri de 150 de milioane de euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.