Constructorul italian de autoturisme de lux Maserati lanseaza, astazi, inca un model pe piata romaneasca, GranSport, la preturi cuprinse intre 123.317 euro pentru versiunea cu echipare standard si 142.345 euro pentru versiunea de varf. Potrivit lui V

Constructorul italian de autoturisme de lux Maserati lanseaza, astazi, inca un model pe piata romaneasca, GranSport, la preturi cuprinse intre 123.317 euro pentru versiunea cu echipare standard si 142.345 euro pentru versiunea de varf. Potrivit lui Valeriu Tones, directorul de comunicare al AutoItalia, importatorul marcii Maserati, piata romaneasca a masinilor de lux va consemna, in urmatorii ani, o crestere continua, tot mai multi clienti urmand sa se orienteze catre masini cu un mare grad de personalizare, care sa reflecte propria imagine.
GranSport, un coupe cu doua usi si patru locuri, are o lungime de 4,52 metri, latimea masinii fiind de 1,82 metri, iar inaltimea de 1,29 metri. Modelul are o masa proprie de 1.680 de kilograme. Sasiul autoturismului este fabricat din otel galvanizat de mare rezistenta cu un sub-sasiu tubular in partea din spate pe care se sprijina suspensia si cutia de viteze, precum si un sub-sasiu tubular frontal pe care este amplasat sistemul de suspensie si motorul. Propulsia autoturismului este asigurata de un motor pe benzina cu opt cilindri in V si o chiulasa din aliaj de aluminiu si siliciu.

400 de cai, 290 kilometri pe ora

Motorul are o capacitate de 4,2 litri si o putere maxima de 400 de cai putere, cu zece cai putere mai mult decat propulsoarele modelelor Maserati Coupe si Spyder, asigurand o viteza maxima de 290 de kilometri pe ora.
GranSport poate accelera de la 0 la 100 km/h in 4,85 secunde, acceleratia pe o distanta de un kilometru fiind realizata in 23 de secunde. Transmisia, realizata pe rotile din spate, este asigurata de o cutie de viteze mecanica Cambiocorsa, cu sase viteze si actionare electro-hidraulica si control electronic exercitat prin clapetele din spatele volanului.
Sistemele de siguranta activa care compun Maserati Stability Programme (MSP) sunt ASR (sistem anti-patinaj), MSR si ABS.
Perioada de livrare variaza in functie de gradul de personalizare a autoturismului, timpul maxim de livrare fiind de sase luni.

4 milioane de combinatii posibile, cum vrea clientul

Potrivit unor studii realizate de Institutul Italian de Statistica, modelul poate fi configurat in peste 4 milioane de combinatii de accesorii posibile, detaliile mergand pana la alegerea culorii atei cu care este cusuta pielea, inscriptionarea numelui sau a blazonului familiei pe praguri, alegerea culorii volanului si a esentelor rare de lemn. Autoitalia a vandut anul trecut 18 autoturisme Maserati din care zece Quattroporte, doua Spyder si sase Coupe. In plus, au fost incheiate contracte pentru patru Quattroporte, care nu au putut fi livrate in 2004, avand in vedere timpul de asteptare de 4-5 luni. Potrivit estimarilor companiei, avand in vedere tendintele pietei, in acest an vor fi vandute cel putin 26 unitati Maserati. Compania asigura service-ul pentru toate modelele Maserati vandute in Romania prin intermediul unei unitati din Bucuresti. Pentru clientii din tara exista posibilitatea transportului autoturismelor pe platforme mobile, pana la unitatea din Capitala, dupa interventie masina fiind adusa, in acelasi mod, la adresa indicata de client. Maserati a lansat, la inceputul lunii mai a anului trecut, modelul Quattroporte care poate fi achizitionat la pretul de 86.034 euro fara taxe.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.