Publicatiile americane "Los Angeles Times" si "Wall Street Journal" au obtinut fiecare cate doua premii Pulitzer, cele mai prestigioase distinctii din presa americana. La categoria cea mai importanta, "servicii publice", premiul a fost obtinut de "Lo
Publicatiile americane "Los Angeles Times" si "Wall Street Journal" au obtinut fiecare cate doua premii Pulitzer, cele mai prestigioase distinctii din presa americana. La categoria cea mai importanta, "servicii publice", premiul a fost obtinut de "Los Angeles Times" pentru seria "curajoasa si completa" de articole despre probleme ale sistemului public de sanatate si acte rasiste intr-un mare spital public. Ziarul a primit si premiul Pulitzer la categoria "reportaj extern", pentru un material despre terorism si dezvoltare economica in Rusia, semnat de Kim Murphy. "Wall Street Journal" a fost premiat la categoriile "exclusivitate" pentru un articol despre supravietuitorii cancerului, si la categoria "critica" pentru cronicile de film semnate de Joe Morgenstern. Fotografii agentiei Associated Press si-au impartit premiile pentru fotoreportaje din Irak iar Deanne Fitzmaurice de la "San Francisco Chronicle" a castigat pentru fotografiile care au insotit materialul sau despre eforturile depuse de angajatii unui spital local pentru tratarea unui baietel grav ranit in razboiul din Irak. Premiile vor fi inmanate in cursul acestei luni in cadrul unei ceremonii de la Universitatea Columbia, New York. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.