La aproape un an de cand a fost dat in urmarire generala si ulterior in urmarire internationala, Guru Bivolaru, liderul Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA), a fost prins in Suedia, ieri fiind demarate procedurile pentru extradarea
La aproape un an de cand a fost dat in urmarire generala si ulterior in urmarire internationala, Guru Bivolaru, liderul Miscarii pentru Integrare Spirituala in Absolut (MISA), a fost prins in Suedia, ieri fiind demarate procedurile pentru extradarea lui in Romania, ne-a informat Inspectoratul General al Politiei Romane.
Surse judiciare ne-au declarat ca la nivel informativ cazul a fost lucrat timp de patru luni. Intersant este ca in momentul in care a fost capturat, Bivolaru a declarat ca nu are acte la el, iar la perchezitia facuta de ofiterii suedezi nu au fost descoperite documente. Cu toate acestea, sursele noastre au precizat ca liderul MISA a plecat din Romania ilegal. Ajutat de complici, el a intrat in posesia unui pasaport fals maghiar si a plecat spre Suedia.
Potrivit aceleiasi surse, Guru Bivolaru a fost arestat provizoriu, in orasul Malmo din Suedia, dupa ce Directia de Investigatii Criminale din cadrul IGPR a initiat un schimb de mesaje prin Biroul International Interpol si a Punctului National Focal, fiind declansate investigatii in 16 state in care functioneaza 22 de filiale ale MISA.
La data de 31 mai 2004, Judecatoria Sectorului 5 a emis pe numele lui Gregorian Bivolaru un mandat de arestare preventiva pentru savarsirea infractiunii de "raport sexual cu o minora". Magistratii au retinut in sarcina lui faptul ca, folosindu-se de calitatea declarata de profesor de yoga si abuzand de influenta ce deriva din organizarea si desfasurarea unor cursuri specifice, a intretinut, in mod repetat, acte sexuale cu Madalina Dumitru, cooptata in prealabil ca practicanta a cursurilor yoga.
Mandatul a fost trimis spre executare Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, Compartimentul Urmariri, iar la data de 4 iunie 2004, Guru a fost dat in urmarire generala, la 21 iulie 2004 fiind solicitata si urmarirea internationala prin Interpol.
De atunci, prezenta sa a fost semnalata in mai multe localitati ale tarii, dar nici una din aceste informatii nu a fost confirmata si nu s-a soldat cu prinderea urmaritului.
In august anul trecut, procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti l-au trimis pe Bivolaru in judecata pentru act sexual cu un minor, perversiune sexuala, coruptie sexuala, trafic de minori si tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat a Romaniei.
Anchetatorii au stabilit ca, in perioada 2002 - 2004, Bivolaru ar fi practicat in mod repetat acte cu caracter obscen fata de minora Madalina Dumitru. Totodata, in martie 2004, Bivolaru ar fi incercat sa treaca ilegal granita spre Ungaria, prin punctul de trecere a frontierei Nadlac, el fiind calauzit, pe sensul de intrare in tara, de catre vamesul Farkas Ferenc Zsolt.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.