In conditiile in care funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea ar putea atrage pana la doua milioane de persoane, cel putin un grup de consumatori acuza cafenelele, restaurantele, bacaniile si hotelurile din apropierea Pietei Sfantul Petru de "umflarea"

In conditiile in care funeraliile Papei Ioan Paul al II-lea ar putea atrage pana la doua milioane de persoane, cel putin un grup de consumatori acuza cafenelele, restaurantele, bacaniile si hotelurile din apropierea Pietei Sfantul Petru de "umflarea" preturilor cu scopul de a profita de valul de turisti si pelerini asteptati la procesiune, relateaza Associated Press.
In conditii normale, aceasta perioada a anului (dupa sarbatorile de Paste si inaintea sezonului estival) ar fi una "linistita" pentru industria turismului. Dar grupurile de consumatori au estimat ca afacerile locale ar putea castiga cel putin 122,5 milioane de dolari, in aproximativ doua saptamani.
Se asteapta ca vizitatorii sa cheltuiasca in plus 193,4 milioane de dolari numai pentru serviciile de transport - trenuri, bilete de avion si benzina - a anuntat grupul de consumatori denumit Codacons.
Organizatia a avertizat ca restaurantele, cafenelele, bacaniile si hotelurile din apropierea Pietei Sfantul Petru au majorat deja preturile pentru a profita din plin de valul de vizitatori. Carlo Rienzi, purtatorul de cuvant al Codacons, a afirmat ca estimarile privind incasarile se bazeaza pe ipoteza sosirii a doua milioane de persoane si a atras atentia ca cifra ar putea fi si mai mare in cazul in care ar sosi mai multi turisti si pelerini.
Autoritatile estimeaza ca peste 500.000 de persoane vor incerca sa se inghesuie vineri, in Piata Sf. Petru, pentru a urmari indeaproape funeraliile Papei.
Roma are trei milioane de locuitori si se pune, deja, problema cum se va reusi ca aceasta destinatie renumita pentru numarul de turisti pe care ii atrage anual sa faca fata numarului mare de vizitatori asteptati zilele acestea.
"Tabere" speciale au fost organizate in trei locuri, de la periferia Romei, pentru a-i gazdui pe cei care nu si-au gasit sau nu si-au permis o camera la hotel. Codacons a precizat ca a inceput sa primeasca telefoane, inca de duminica, din partea oamenilor care traiesc in zona Pietei Sf. Petru si care se plangeau ca magazinele din apropiere au inceput, deja, sa mareasca preturile.
"Cum se intampla de obicei, se pregateste exploatarea acestei situatii, lucru care nu este impiedicat, din pacate, de astfel de evenimente dramatice cum ar fi moartea Sfantului Parinte", a declarat Rienzi.
Purtatorul de cuvant al Camerei de Comert de la Roma a declarat ca nu exista o estimare imediata a sumei de bani care va intra in tara o data cu venirea pelerinilor.
Rienzi a precizat, insa, ca grupul pe care il conduce a estimat castiguri suplimentare de aproape 65 de milioane de dolari din vanzarea de obiecte religioase, 26 de milioane, din profiturile restaurantelor, barurilor, cafenelelor si bacaniilor si alte 32 de milioane, din industria hoteliera.

Pachete de calatorie pentru inmormantarea Suveranului Pontif

Mai multe agentii de turism din Romania ofera sau pot procura la cerere oferte de calatorie pentru credinciosii care doresc sa participe vineri la inmormantarea Papei Ioan Paul al II-lea. Pachetele includ transportul cu avionul si cazare la Roma.
In medie, o camera dubla intr-un hotel de trei stele din capitala italiana sau din imprejurimi costa de la 120 de euro pe noapte, iar intr-un hotel de doua stele pretul incepe de la 50 de euro, cu micul dejun inclus.
Biletul de avion Bucuresti - Roma - Bucuresti costa intre 280 si 350 de euro, in acest pret fiind incluse taxele de aeroport si securitate. Toti cei care doresc sa mearga la Roma pentru a participa vineri la inmormantarea Suveranului Pontif trebuie sa-si faca rezervari chiar de azi, pentru ca multe dintre hotelurile din Roma si chiar din imprejurimi au anuntat ca au toate locurile ocupate pana saptamana viitoare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.