Zilele trecute a circulat zvonul ca la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman ar putea veni o echipa de control financiar. Acesta ar fi rezultatul deteriorarii relatiei dintre COSR si Fundatia Ion Tiriac. Imediat dupa alegeri cand Octavian Morariu, la s
Zilele trecute a circulat zvonul ca la Comitetul Olimpic si Sportiv Roman ar putea veni o echipa de control financiar. Acesta ar fi rezultatul deteriorarii relatiei dintre COSR si Fundatia Ion Tiriac. Imediat dupa alegeri cand Octavian Morariu, la sustinerea decisiva a lui Ion Tiriac, a fost instalat in fotoliul de presedinte al COSR, relatia dintre cei doi a inceput sa se strice. Totul a inceput din momentul cand noul presedinte si-a exprimat dorinta de a detine controlul financiar al COSR.
Octavian Morariu a prezentat un program financiar prin cooptarea de noi sponsori si extinderea activitatii complexului de la Izvorani.
Aceasta incercare de a nu mai depinde direct de Fundatia Tiriac se pare ca a deranjat mult si la ultima sedinta a Fundatiei Ion Tiriac s-a cerut un control amanuntit al modului cum au fost folositi banii primiti de la Fundatie, de catre COSR.
Dupa cum se cunoaste, Ion Alexandru Tiriac, membru fondator al Fundatiei a fost suspendat din functia pe care o detinea in cadrul FOR pentru ca a fost cercetat in dosarul "Cocaina".
Desi Tiriac Jr. a fost scos partial de sub acuzatii el nu a fost reprimit in fundatie.
Principalul scop al Fundatiei a fost de a ajuta fostele glorii sportive aflate acum in dificultate.
Problema care trebuie elucidata este modul cum banii proveniti de la sponsori au fost cheltuiti si daca in special au ajuns la sportivi. Lucrurile erau clare daca sumele primite de la sponsori intrau direct la COSR, situatie in care beneficiau numai federatiile olimpice.
O data creata insa Fundatia, lucrurile se pare ca s-au complicat, iar totul ar putea fi clarificat daca noul presedinte al COSR va reusi sa-si impuna punctul de vedere.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.