Presedintele Traian Basescu a oferit, ieri, la Palatul Cotroceni, o receptie cu ocazia implinirii unui an de la aderarea Romaniei la NATO, la care au fost prezenti fostii sefi ai statului roman, fosti si actuali premieri si ministri, reprezentanti ai
Presedintele Traian Basescu a oferit, ieri, la Palatul Cotroceni, o receptie cu ocazia implinirii unui an de la aderarea Romaniei la NATO, la care au fost prezenti fostii sefi ai statului roman, fosti si actuali premieri si ministri, reprezentanti ai corpului diplomatic acreditat la Bucuresti.
Seful statului a rostit un discurs in care a aratat ca unul dintre primele obiective afirmate de politicienii romani imediat dupa revolutia din '89 a fost aderarea tarii la NATO. El a apreciat ca in cele 12 luni de cand este membru de jure al Aliantei Nord-Atlantice, Romania a demonstrat ca este un bun membru, a probat nu doar buna-credinta, ci si capacitatea de a fi capabila de contributii pozitive si nu de a fi un simplu consumator de securitate. El a adaugat ca acestea au fost demonstrate si prin prezenta militara a Romaniei in toate teatrele de operatiuni unde se afla NATO sau tari membre, respectiv Bosnia, Afganistan, Irak. Traian Basescu a mai aratat ca promovarea energica a stabilitatii in zona este nu numai in interesul Romaniei, ci si in interesul statelor NATO, iar tarile membre ale Aliantei au obligatia morala si politica de a-si aduce contributia la instaurarea pacii in zona Marii Negre. Presedintele a facut din nou un apel reprezentantilor tarilor Aliantei pentru implicarea in rezolvarea problemei traficului de droguri, de armament si de fiinte in zona Marii Negre si si-a exprimat din nou convingerea ca gasirea unor solutii europene pentru Balcanii de Vest nu este doar in interesul Romaniei, ci si al NATO si al UE.
"Impartasim alaturi de statele membre NATO nu numai valorile militare, ci si pe cele morale si politice, ele reprezentand etaloane pentru garantarea pacii si securitatii in zona", a mai spus Traian Basescu, multumind in finalul discursului sau militarilor romani din teatrele de operatiuni, comandantilor din Armata romana si, nu in ultimul rand, familiilor celor care au cazut la datorie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.