O echipa a Fondului Monetar International (FMI) a sosit la Ankara pentru o intrevedere cu oficialii turci, cu scopul de a stabili detaliile finale ale unei noi linii de credit, in valoare de 10 miliarde de dolari, relateaza AFP. In decembrie, Turcia
O echipa a Fondului Monetar International (FMI) a sosit la Ankara pentru o intrevedere cu oficialii turci, cu scopul de a stabili detaliile finale ale unei noi linii de credit, in valoare de 10 miliarde de dolari, relateaza AFP. In decembrie, Turcia si reprezentantii FMI au ajuns la un acord privind cadrul general al acordului. Linia de credit precedenta (acordata in 2002), in valoare de 16 miliarde de dolari, a expirat in februarie.
Turcia a consemnat o serie de performante economice dupa criza financiara din 2001, care a condus la o contractie economica de 7,5 la suta a Produsului Intern Brut, o "explozie" a inflatiei si concedieri masive. Redresarea a avut la baza masuri de austeritate.
Actuala runda de negocieri se va concentra asupra reformelor sistemului de asigurari sociale si a amendamentelor legislative din sectorul bancar, care au fost solicitate de FMI.
In plus, cifrele prevazute intr-o scrisoare de intentie trimisa de Guvernul de la Ankara catre FMI sunt revizuite in lumina recentelor evolutii economice - in special cresterea economica de 9,9 la suta, de anul trecut. Misiunea FMI ar putea dura 10 zile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.