In perioada 7-10 aprilie, in cadrul complexului expozitional Romexpo, se va desfasura Targul National de Turism, Editia a XIII-a, cu participarea a numeroase asociatii si federatii din turism.
Dupa ce anul trecut turismul romanesc a inregistr

In perioada 7-10 aprilie, in cadrul complexului expozitional Romexpo, se va desfasura Targul National de Turism, Editia a XIII-a, cu participarea a numeroase asociatii si federatii din turism.
Dupa ce anul trecut turismul romanesc a inregistrat un adevarat succes, atragand peste 800 de milioane de euro in tara si in jur de doua milioane de vizitatori (dupa cum aminteste Marcel Badescu, presedinte de onoare al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania), anul acesta se asteapta ca Targul sa reprezinte un adevarat succes, atat din punctul de vedere al organizarii si participarii, cat si al raspunsului din partea turistilor.
Cu toate acestea, incasarile turismului romanesc raman mult in urma capacitatilor obiectivelor turistice.

Targ unic pentru turism

Ca un element nou pe piata turismului romanesc va fi si initiativa de a opera reduceri de pret pentru vacanta de vara participantilor la Targul din perioada 7-10 aprilie. Astfel, manifestarea nu va fi numai un prilej de expunere a ofertelor de turism, ci si de vanzare. De asemenea, pe plan international, Autoritatea Nationala pentru Turism va incerca atragerea turistilor straini, in special a diasporei si a celor din China, prin intermediul celor peste 20 de birouri pe care le detine. Treptat se intentioneaza ca Targul National de Turism sa ramana cea mai importanta manifestare din domeniul turismului si sa se renunte la Targul International de Turism.
''Romania nu suporta doua targuri de turism, si de aceea se va incerca coagularea lor'', a declarat Gheorghe Fodoreanu, vicepresedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. ''Pentru anul viitor, cele mai mari investitii se asteapta in sectorul turismului balnear'', a declarat Daniel Vasilescu, presedinte la Asociatia Patronatelor din Turismul Romanesc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.