Fostul director al sucursalei ABB din Romania, Peter Fallenius, cercetat de magistratii suedezi pentru deturnarea unor fonduri, a fost eliberat din arest, judecatorii considerand ca punerea lui in libertate nu poate influenta ancheta in dosarul mitei
Fostul director al sucursalei ABB din Romania, Peter Fallenius, cercetat de magistratii suedezi pentru deturnarea unor fonduri, a fost eliberat din arest, judecatorii considerand ca punerea lui in libertate nu poate influenta ancheta in dosarul mitei pentru oficialii romani. Potrivit paginii de Internet a cotidianului suedez Svenska Dagbladet, Peter Fallenius a fost in arest timp de sapte saptamani, fiind eliberat in urma deciziei instantei din districtul Sodra Roslags. Magistratii au apreciat ca Peter Fallenius are nevoie de timp pentru a-si pregati apararea, in conditiile in care el ar urma sa fie trimis in judecata in cateva saptamani, relateaza cotidianul suedez Dagens Nyheter, in pagina electronica. La mijlocul lunii martie, procurorii Sectiei de combatere a coruptiei din cadrul PNA, coordonata de Horia Miclescu, s-au sesizat din oficiu si au constituit un dosar penal in legatura cu denuntul formulat de cetateanul suedez Peter Fallenius, in fata autoritatilor judiciare de la Stockholm, privind eventuala mituire a unor oficiali romani.
Mita care ar fi fost data de compania suedeza ABB unor oficiali romani, conform declaratiei lui Peter Fallenius, ar fi constat in plata unor sejururi in strainatate si achizitionarea unor obiecte, in cursul anului 1998. PNA a demarat formalitatile pentru efectuarea actelor procesuale penale, in cadrul unei Comisii rogatorii, pentru a identifica eventualele fapte de luare de mita ale oficialilor romani la care facea referire Peter Fallenius. Pana acum, procurorii anticoruptie l-au audiat deocamdata doar pe fostul primar al Capitalei, Viorel Lis, al carui nume a fost pronuntat de Fallenius.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.