Generalul SRI, Ion Popescu, a fost trecut in rezerva, in timp ce chestorul principal de politie Petru Mihut, din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, si-a "incetat raporturile de serviciu", in urma unor decrete prezidentiale semnate ieri
Generalul SRI, Ion Popescu, a fost trecut in rezerva, in timp ce chestorul principal de politie Petru Mihut, din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor, si-a "incetat raporturile de serviciu", in urma unor decrete prezidentiale semnate ieri de Traian Basescu, se arata intr-un comunicat al Administratiei Prezidentiale.
Potrivit aceleiasi surse, tot ieri au fost eliberati din functie magistratii Emil Ghergut, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, si Bogdan Dragos, de la Tribunalul Bucuresti. Generalul SRI, Ion Popescu ("Gioni"), fost director-adjunct al Serviciului, numit in functie in timpul mandatului presedintelui Ion Iliescu, a fost trecut ieri in rezerva.
Ion Popescu este considerat un personaj controversat, el facand obiectul mai multor materiale aparute in presa referitoare la contractele si achizitiile SRI.
In noiembrie 2002 a fost avansat la gradul de general de corp de armata, iar in 2004 a primit gradul de general. Judecatorul Emil Ghergut, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost eliberat din functie, dupa ce la 16 martie, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii decisese pensionarea lui de la 1 aprilie, consecinta hotararii fiind aceea ca actiunea disciplinara declansata in cazul magistratului a ramas fara obiect.
Amintim ca, in calitatea de presedinte al BEC, Ghergut criticase solicitarea de anulare a alegerilor trecute emisa de Alianta PNL-PD. Ulterior, membrii acesteia au facut numeroase sesizari cu privire la comportamentul lui Ghergut, vicepresedintele PD Ioan Onisei inaintand in acest sens o plangere CSM. In cadrul sedintei Consiliului din 1 martie, Ghergut a sustinut ca membrii Colegiului de Conducere al instantei supreme, cei care au declansat actiunea disciplinara impotriva judecatorului, nu i-au respectat dreptul la aparare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.