Vinerea trecuta a fost ultima zi in care producatorii, furnizorii si importatorii auto s-au putut inscrie in programul de innoire a parcului auto. Incepand cu 15 aprilie, o data cu anuntarea listei producatorilor validati, proprietarii de autoturisme
Vinerea trecuta a fost ultima zi in care producatorii, furnizorii si importatorii auto s-au putut inscrie in programul de innoire a parcului auto. Incepand cu 15 aprilie, o data cu anuntarea listei producatorilor validati, proprietarii de autoturisme mai vechi de 12 ani isi vor putea depune dosarele pentru cumpararea unor masini noi cu bani mai putini.
Directorul Autoritatii Fondului pentru Mediu, Mihai Tot, ne-a declarat ca, in cele aproape patru saptamani de inscrieri, s-au aratat interesati de programul de innoire a parcului auto 22 de producatori, furnizori si importatori autorizati. "Acestia si-au depus dosarele, dar nu pot fi nominalizati pana cand nu vor trece prin comitetul de avizare. Facem tot ce este posibil pentru ca incepand cu 15 aprilie sa poata fi demarat programul", ne-a declarat seful AFM. Dupa alegerea unui producator, furnizor sau importator auto validat si obtinerea unei note de acceptare din partea acestuia, proprietarii de masini cu o vechime mai mare sau egala cu 12 ani vor preda masinile la centrele de colectare a fierului vechi. Urmeaza apoi radierea autoturismului de la serviciul de inmatriculari, iar in final cumpararea noii masini. Potrivit proiectului legislativ, pentru a primi suma de 30 de milioane de lei, proprietarii trebuie sa se reintoarca la producatorul ales, unde vor prezenta actul de identitate, certificatul de inmatriculare, certificatul de predare al masinii uzate, certificatul de radiere, sau actul de succesiune, daca este cazul. Procedura se va desfasura dupa tipicul unei operatiuni de vanzare-cumparare in conditii normale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.