Guvernul a initiat demersuri pentru obtinerea de credite din partea unor banci americane in vederea sustinerii financiare a lucrarilor la autostrada Transilvania, Brasov - Bors, a declarat, ieri, Emil Boc. Presedintele interimar al PD a spus ca acest
Guvernul a initiat demersuri pentru obtinerea de credite din partea unor banci americane in vederea sustinerii financiare a lucrarilor la autostrada Transilvania, Brasov - Bors, a declarat, ieri, Emil Boc. Presedintele interimar al PD a spus ca aceste fonduri vor proveni din SUA, fiind vehiculat deja numele bancii americane Eximbank, deoarece Uniunea Europeana nu ar fi dispusa sa finanteze acest proiect.
El a aratat ca Banca Europeana de Investitii nu poate finanta proiectul Bechtel, in conditiile in care contractul nu a fost atribuit in urma unei licitatii. "Autostrada nu reprezinta un element de disensiune in coalitie, atata vreme cat acest proiect se va realiza in graficele pe care le vom face in functie de sursele pe care le vom obtine. Aceste surse vor proveni din afara UE pentru ca exista probleme cu gasirea acestor surse in UE. Vor veni din Statele Unite ale Americii si se va stabili un grafic de realizare a lucrarilor", a precizat Boc.
Liderul PD sustine ca obtinerea creditului va respecta regulamentele bancare in vigoare, urmand sa fie aleasa banca finantatoare in functie de oferta de pe piata. Negocierile cu diverse banci dureaza aproximativ zece zile, a mai spus Boc. "La rectificarea de buget din luna aprilie vom avea o imagine clara a resurselor financiare existente, in conditiile in care la Ministerul Transporturilor s-a descoperit o gaura de 4.600 de miliarde de lei, bani necuprinsi in buget", a mai spus Emil Boc.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.