Oficialii irakieni nu au confirmat posibila eliberare a jurnalistilor romani rapiti la Bagdad, in ciuda informatiilor neoficiale difuzate de mass-media in noaptea de sambata spre duminica.
Stirea a fost infirmata atat de oficialitatile de la

Oficialii irakieni nu au confirmat posibila eliberare a jurnalistilor romani rapiti la Bagdad, in ciuda informatiilor neoficiale difuzate de mass-media in noaptea de sambata spre duminica.
Stirea a fost infirmata atat de oficialitatile de la Bucuresti, cat si de demnitarii din Ministerul irakian al Apararii care au fost intrebati de negociatorii trimisi in capitala Irakului. De asemenea, postul arab de
televiziune Al-Jazeera a negat ca ar fi difuzat in ultimele 24 de ore vreo stire referitoare la ostaticii romani, precizand ca nu au primit nici o informatie in acest sens.
Informatia privind eliberarea ziaristilor romani rapiti in Irak a fost primita de presa din tara, in jurul orei 22,00 a zilei de sambata.
Potrivit unor surse neoficiale, ziaristii rapiti in Irak ar fi fost eliberati de rapitori si abandonati pe o sosea, langa aeroportul din Bagdad, urmand sa soseasca in tara la bordul unei aeronave, pe Aeroportul Militar din Otopeni sau pe Aeroportul Henri Coanda.
Zeci de ziaristi au asteptat pana dimineata sosirea aeronavelor dinspre Orientul Mijlociu, una de la Aman, cealalta de la Beirut, dar jurnalistii rapiti nu se aflau la bordul nici uneia dintre ele.

Parerile personale ale lui Valica Gorea

In ceea ce priveste afirmatiile presedintelui Agentiei Nucleare, Valica Gorea, potrivit caruia "rapirea ziaristilor romani pare sa fie orchestrata din Romania", reprezentantii Guvernului au precizat, ieri, intr-un comunicat, ca declaratia acestuia exprima "niste pareri personale" si nu reprezinta un punct de vedere oficial.
In consecinta, premierul a solicitat reprezentantilor autoritatilor statului sa se abtina de la orice declaratii si speculatii pe aceasta tema, "chiar si atunci cand este vorba de puncte de vedere personale".
In replica, Gorea a afirmat, pentru Mediafax, ca a fost citat de presa cu o parere personala si ca nu are "informatii concrete care sa conduca la concluziile emise".
Presedintele Agentiei Nucleare si fost director al Bucovina Mineral Water, Valica Gorea, care l-a cunoscut personal pe omul de afaceri sirian Omar Hayssam si a avut si o "experienta nefericita" in Nigeria cand a fost sechestrat, a apreciat, sambata, ca rapirea ziaristilor romani pare sa fie orchestrata din Romania.
El a mai spus ca rapirea ziaristilor romani este atipica fata de situatii similare in care au fost implicati ziaristi rapiti de organizatii teroriste cunoscute, care si-au asumat rapirile.

Nici o veste despre Munaf

Reporterul Marie-Jeanne Ion si cameramanul Sorin Miscoci de la Prima TV, alaturi de ziaristul Eduard Ovidiu Ohanesian de la Romania libera si omul de afaceri americano-irakiano-roman Mohamed Munaf, au fost rapiti in seara de 28 martie, la Bagdad.
Doua zile mai tarziu, postul de televiziune Al-Jazeera a difuzat o inregistrare video in care erau prezentati cei trei ziaristi romani si Mohamed Munaf, luati ostatici in Irak de un grup inarmat care nu a formulat revendicari pentru eventuala lor eliberare.
Dupa alte doua zile, posturile romane de televiziune au difuzat fotografiile preluate de la Agentia Reuters, in care ziaristii romani rapiti in Irak isi prezentau actele de identitate si legitimatiile de presa. Din aceste ultime imagini lipsea Mohamed Munaf.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.