Eforturile preºedintelui LPF, Dumitru Dragomir, de a reeºalona datoriile cluburilor din Divizia A cãtre bugetul de stat au rãmas fãrã efect. Ministerul de finanþe condus de Ionuþ Popescu a anunþat la sfar&
Eforturile preºedintelui LPF, Dumitru Dragomir, de a reeºalona datoriile cluburilor din Divizia A cãtre bugetul de stat au rãmas fãrã efect. Ministerul de finanþe condus de Ionuþ Popescu a anunþat la sfarºitul sãptãmanii trecute cã nu acceptã sub nici o formã reeºalonarea datoriilor, chiar dacã Miticã Dragomir a incercat o variantã de compromis printr-o achitare imediatã din drepturile TV, urmand ca apoi sã se mai achite din sumã pe parcurs.
Guvernul nu a acceptat insã acest compromis ºi a cerut achitarea cat mai rapidã a sumei ce depãºeºte 15 milioane de euro. Iar explicaþia a fost una simplã: plãtesc sau dispar.
Dupã cum a anunþat in prealabil chiar prim-ministrul Tãriceanu, Guvernul a dat dovadã de intransigenþã, specificand cã fotbalul nu se aflã printre prioritãþi, mult mai important fiind asigurarea unor bugete cat mai consistente la sãnãtate ori invãþãmant.
Vestea insã a venit cum nu se poate mai prost pentru unele grupãri care iºi puseserã mari speranþe intr-o "flexibilitate" a ministrului Ionuþ Popescu.
Din pãcate, multe cluburi din primul eºalon se confruntã cu probleme grave, Apulum, Oþelul ori FC Naþional acumuland datorii enorme pe care pur ºi simplu nu au de unde sã le achite.
ªi asta inseamnã cã dacã nu gãsesc rapid soluþii pentru a-ºi acoperi gãurile, vor fi nevoite sã se declare falimentare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.