Cea mai valoroasa jucatoare romana de tenis de masa a momentului, Mihaela Steff, a demonstrat, ieri dupa-amiaza, ca poate fi declarata regina Campionatelor Europene de la Aarhus, trecandu-si in impresionantul palmares alte doua medalii continentale,
Cea mai valoroasa jucatoare romana de tenis de masa a momentului, Mihaela Steff, a demonstrat, ieri dupa-amiaza, ca poate fi declarata regina Campionatelor Europene de la Aarhus, trecandu-si in impresionantul palmares alte doua medalii continentale, aur la dublu si argint la individual, dupa ce la mijlocul saptamanii castigase cu Romania laurii competitiei pe echipe. Astfel, dupa o evolutie remarcabila in finala cu galonatul team al Croatiei, cand a contribuit decisiv la castigarea titlului, invingand-o pe colega sa de la dublu, Tamara Boros, intr-o partida decisiva pentru stabilirea ierarhiei finale pe echipe, Mihaela Steff a continuat sa straluceasca pe toate fronturile, calificandu-se atat in finala concursului individual, cat si in ultimul act de la dublu. De altfel, cele trei medalii trecute in dreptul Mihaelei, la care se adauga si bronzul obtinut in premiera de echipa tricolora masculina, a adus delegatiei Romaniei primul loc in clasamentul pe natiuni, ceea ce reprezinta cea mai valoroasa performanta din toate timpurile.
Finala de vis la dublu
Situata pe locul patru in topul european, vedeta echipei noastre tricolore a trecut lejer peste toate obstacolele intalnite in proba de dublu feminin, demonstrand ca formeaza impreuna cu Tamara Boros, lider in clasamentul individual continental, cea mai valoroasa pereche a Batranului Continent. De altfel, in ultimul act al competitiei, Mihaela Steff si Tamara Boros le-au spulberat pe unguroaicele Csilla Batorfi si Krisztina Toth, cu scorul de 4-0 (6, 6, 11, 7), si au intrat in posesia celui de-al treilea titlu continental, dupa cele obtinute la editiile din 2002 si 2003.
Din pacate, in intrecerea individuala a Europenelor din Danemarca, dupa ce a repetat performanta din concursul pe echipe si a eliminat-o in cadrul semifinalelor pe principala favorita, Tamara Boros, cu scorul de 4-2 (5, -7, -10, 9, 8, 6), Steff a resimtit din plin oboseala acumulata in cele 14 meciuri jucate la aceasta editie continentala si a cedat in ultima confruntare in fata austriecei de origine chineza Liu Jia (n.n. - locul secund in ierarhia europeana). Cotata mai bine in clasamentele forului international, Jia impunandu-se recent si in celebrul "Top 12", reprezentanta Austriei a speculat din plin oboseala Mihaelei si s-a impus in finala, cu scorul de 4-0 (9, 6, 8, 4). In ciuda gustului amar lasat de acest esec, singurul de la Aarhus, Mihaela Steff ramane o sportiva cu o tarie de caracter deosebita, reusind sa scrie cu litere de aur o noua fila din istoria tenisului de masa din Romania.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.