Painea sau franzela veche, alba sau semi, se poate improspata daca se tine 25-30 de minute intr-un servet umed, apoi se pune
intr-un cuptor fierbinte timp de 10 minute.
Pentru dulceata se aleg fructele bine coapte, nelovite si proaspete.
Daca aveti umezeala in dulapul din bucatarie, puneti in el un bulgare mic de var nestins.
Cand pregatiti mamaliguta lasati sa fiarba apa in clocote, adaugati sare, apoi adaugati malaiul in ploaie putin cate putin, lasati focul foarte mic si amestecati energic cu ajutorul unui tel. Malaiul creste in volum de 3-4 ori.
Maioneza se omogenizeaza mai bine daca se adauga de la inceput putina sare de lamaie.
Pestele foarte mic ca sa ramana intreg se sareaza mai intai, apoi se trece prin faina si se pot infige cate 3-4 pe o scobitoare, se introduc la prajit numai in ulei incins.
Pentru a se coace mai bine, foaia de placinta se inteapa cu o furculita.
Carnea pentru supa se pune la fiert numai in apa rece, se fierbe la un foc mic si se spumeaza, astfel supa nu va deveni tulbure.
Ceapa si usturoiul se pastreaza numai la loc uscat, la o temperatura potrivita, fara lumina si se va evita inghetarea.
Pastrarea dulceturilor, a gemurilor se va face la un loc uscat, la temperaturi de 8-10 grade.
Camarile, inainte de a fi umplute cu provizii pentru iarna, se curata bine, se varuiesc peretii si podelele, apoi se afuma cu puciosa.
Orezul se pastreaza in cutii din metal sau faianta, inchise ermetic intr-un loc uscat si aerisit.
Apa filtrata este mai buna decat apa fiarta de la robinet. Daca ceaiul este prea slab sau prea tare, se variaza cantitatea de frunze puse la oparit, si nu timpul oparirii. Se recomanda ca insa ceaiul fierbinte sa fie turnat intr-o cana incalzita in prealabil. Cu cat sunt mai mici frunzele, cu atat ceaiul va iesi mai tare si cu atat va fi necesara o cantitate mai mica de frunze.
Pentru a fierbe ceai, in nici un caz nu se pune la fiert apa calda. Aceasta are mai putin oxigen, iar gustul nu va fi atat de bogat.
Pentru ceaiul negru se foloseste apa clocotinda pentru prepararea infuziei. Ceaiul verde se opareste cu apa care inca nu a ajuns la clocotire, sa aiba 70-80 grade Celsius. Se toarna peste frunze dupa ce apa
s-a racit 1-2 minute.
Ceaiul din pliculete este de o calitate mai proasta decat cel in cutie.
Infuzia: frunzele mici se oparesc timp de
3-4 minute, la fel si ceaiul negru. Frunzele mari au nevoie de 5-6 minute. Ceaiul verde se face in infuzie de 1-3 minute. Dupa ce din ceai au iesit toate substantele necesare, amestecul se strecoara.
Despre autor:
Sursa: Jurnalul National
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
-
Ce planuri are PKO Bank în România: cea mai mare bancă din Polonia are active...
Sursa: futurebanking.ro
-
Sumă record cheltuită de utilizatorii OnlyFans în 2024. Câți bani au ajuns la...
Sursa: wall-street.ro
-
FRENVI, compania care îți pune pe masă tacâmuri sustenabile și comestibile
Sursa: green.start-up.ro
-
Românca Alina Sabău, antreprenoare în fashion de lux, va deschide un nou...
Sursa: retail.ro
-
Ideea simplă care digitalizează un domeniu blocat în timp | Cum funcționează...
Sursa: start-up.ro
-
Raiul și iadul sunt în capul tău: dezvăluirea psihologică ce răstoarnă tot ce...
Sursa: garbo.ro
-
BREAKING NEWS! Producătoarea Ada Solomon a devenit președinta board-ului...
Sursa: kudika.ro