Walter Zenga, antrenorul Stelei, l-a contrat ieri pe impresarul Ioan Becali, care a contestat capacitatea lui Dorinel Munteanu de a face fata la echipa nationala la cei 37 de ani ai sai. "Rad, este incredibil. In loc sa spunem ca Munteanu este un exe
Walter Zenga, antrenorul Stelei, l-a contrat ieri pe impresarul Ioan Becali, care a contestat capacitatea lui Dorinel Munteanu de a face fata la echipa nationala la cei 37 de ani ai sai. "Rad, este incredibil. In loc sa spunem ca Munteanu este un exemplu pentru toti fotbalistii tineri din Romania, un model de profesionalism la varsta lui, 35, 36 sau 37 de ani, nu stim exact cat are, care se antreneaza cu maxima seriozitate, noi avem oameni care sunt impotriva lui. Este inadmisibil" a spus Zenga. Antrenorul Stelei a spus ca nici nu astepta un altfel de comportament din partea impresarului, care se afla in conflict cu gruparea din Ghencea si cu varul sau, Gigi Becali. "L-am auzit intr-o emisiune spunand ca Steaua a avut noroc in cupele europene datorita noului regulament de desfasurare. Stim ca nu este fanul Stelei si ca tot ce se intampla la Steaua este o problema pentru el. Daca va veni timpul in care Dorinel Munteanu sa se retraga de la echipa nationala, va fi doar gandul lui Piturca, nu al lui Ioan Becali", a comentat Zenga. De partea cealalta, Ioan Becali a spus ca nu are nimic personal cu mijlocasul stelist. "Eu nu cer sa nu mai joace Dorinel Munteanu sau alt jucator, eu am spus doar ca echipa nationala trebuie intinerita", a spus impresarul. Acesta a adaugat ca nu vrea sa intre in conflict cu antrenorul Stelei. "Walter Zenga e in Romania de doi ani, Dorinel Munteanu a venit la Steaua acum opt luni, iar eu sunt aici de o viata si nu stiu ei cat m-am bucurat eu pentru victoriile Stelei", a mai spus Ioan Becali, care a negat ca prin contestarea lui Dorinel Munteanu, care are 122 de selectii la Nationala, ar dori sa apere recordul de 125 de aparitii sub "tricolor" al lui Hagi. Tehnicianul italian s-a declarat mandru ca i-a avut ca elevi pe Gica Popescu (care s-a antrenat o luna alaturi de FC National), Dan Petrescu sau Dorinel Munteanu. "Orice antrenor doreste sa lucreze cu jucatori cu aceasta mentalitate. Nu trebuie sa fiu alaturi de Dorinel Munteanu, doar imi doresc ca Steaua sa fie lasata in pace de cei care nu au legatura cu noi. Nu mi s-a parut frumos fata de un fotbalist care joaca cu inima" a spus Zenga. Rugat sa comenteze faptul ca Dorinel Munteanu mai trebuie sa adune trei selectii si il va ajunge pe Gica Hagi, Zenga a subliniat: "Eu am avut 58 de selectii la nationala Italiei si nu am ajuns la nivelul lui Zoff". Walter Zenga a spus ca jucatorii stelisti, care au revenit de la loturile nationale se confrunta cu probleme normale dupa meciuri. "Daca spun ca sunt obositi, se va zice ca sunt impotriva lui Piturca, daca spun ca cineva este accidentat, se va auzi ca antrenamentele de la echipa nationala nu sunt facute bine", a comentat antrenorul ros-albastrilor. Zenga a apreciat victoria obtinuta de "tricolori" la Skopje. "Este bine ca Romania a invins, are inca o sansa de calificare", a spus antrenorul stelist.
Steaua se muta in Ardeal
Iesiti din Cupa UEFA, stelistii vor juca duminica primul lor meci in campionat in acest an, urmand o perioada cu jocuri din trei in trei zile, pentru ca echipa lui Zenga sa recupereze primele doua etape ale returului, care au fost amanate. Antrenorul Stelei nu se plange nici de program, nici de lot. "Oprita este accidentat, dar Steaua are cinci atacanti: Oprita, Dinita, Cristea, Simion, Litu, plus posibilitatea de a juca in atac cu Dica sau Nicolita. Ce, pana acum au fost putine meciuri? Suntem obisnuiti, ne vom descurca", a comentat Zenga. Steaua va debuta in retur maine, la Alba Iulia, cu Apulum. Pentru aceasta deplasare, lotul bucurestenilor pleaca astazi spre Cluj cu avionul, iar dupa meciul din orasul Marii Uniri vor reveni la Cluj, unde vor ramane pana miercuri, cand joaca la Bistrita, cu Gloria, restanta din etapa a 16-a. "Ultimul meci din campionat l-am jucat pe 5 decembrie, iar urmatorul va fi duminica, pe 3 aprilie. A trecut prea mult timp, dar nu este vina noastra ca inainte de meciul cu Villarreal din Cupa UEFA a venit zapada si am amanat si partida cu Rapid. Suntem uniti si ne gandim doar la castigarea titlului. Acum nu ne gandim la derby-ul cu Dinamo, mai avem doua meciuri pana atunci", a spus Zenga. Dupa ce o reportera i-a spus lui Zenga ca Gigi Becali a declarat ca si un ziarist ar putea castiga campionatul cu Steaua la cat de puternica este echipa, antrenorul stelist si-a scos cronometrul de la gat si i l-a dat acesteia spunand: "Incearca, du-te, asta-i cronometrul, ciao". (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.