Discovery Channel a anuntat ca egiptologul de reputatie mondiala dr. Kent Weeks a descoperit un craniu ce ar putea fi al primului fiu al lui Ramses al II-lea, despre care se crede ca ar fi putut fi ucis atunci cand cele zece nenorociri descrise in Ca
Discovery Channel a anuntat ca egiptologul de reputatie mondiala dr. Kent Weeks a descoperit un craniu ce ar putea fi al primului fiu al lui Ramses al II-lea, despre care se crede ca ar fi putut fi ucis atunci cand cele zece nenorociri descrise in Cartea Exodului s-au abatut asupra Egiptului. Expeditia dr. Weeks, combina arheologia, tehnologia digitala de ultima ora si cele mai recente tehnici criminaliste pentru a stabili identitatea craniului si locul sau in istorie. Toate aceste studii sunt prezentate in documentarul ce va fi difuzat de Discovery Channel, pe 3 aprilie, ora 22.00. In 1995, Dr. Weeks a descoperit principala sectiune din KV 5, un urias "mormant piedut" din Valea Regilor, din Egipt. Aceasta a fost considerata de multi drept cea mai importanta realizare de acest fel dupa descoperirea mormantului lui Tutankamon. Ulterior, Dr. Weeks a descoperit in KV 5 un craniu despre care crede ca ar putea fi al primului fiu al lui Ramses cel Mare, considerat a fi faraonul descris in Biblie, in Cartea Exodului. Desi Dumnezeu i-a poruncit lui Ramses sa le ingaduie israelitilor sa plece din Egipt, el a indraznit sa se opuna. Ca pedeapsa, zece nenorociri cumplite s-au abatut asupra tarii, provocand dezastre si distrugeri groaznice. Ultima si cea mai grava dintre acestea a fost moartea intaiului fiu nascut in fiecare familie egipteana - deci si moartea primului fiu al faraonului. Craniul despre care este vorba prezinta semne ale unei morti violente, determinandu-i pe experti sa se intrebe: "Este oare posibil ca fiul lui Ramses sa fi fost ucis nu de mana lui Dumnezeu... ci de mana omului?" Pentru a stabili identitatea craniului, acesta este supus unei baterii intregi de teste. (M. BICA)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.