Cei mai importanti distribuitori de film sunt nemultumiti de introducerea TVA-ului la biletele de cinema, prin recenta modificare a Codului Fiscal de catre Guvern. Asociatia Distribuitorilor de Film din Romania, din care fac parte InterComFilm, GlobC
Cei mai importanti distribuitori de film sunt nemultumiti de introducerea TVA-ului la biletele de cinema, prin recenta modificare a Codului Fiscal de catre Guvern. Asociatia Distribuitorilor de Film din Romania, din care fac parte InterComFilm, GlobCom, Ro Image, New Films, Prooptiki si Independenta, crede ca aceasta masura va avea consecinte "grave" asupra industriei de film, scrie Mediafax. Executivul a eliminat, saptamana trecuta, scutirea de TVA la operatiunile care intra in sfera de aplicare a impozitului pe spectacole. Aceasta scutire, prevazuta la art. 141 din vechiul Cod Fiscal, nu mai este specificata in noul act normativ. Prin urmare, de la 1 iunie se va aplica o cota de TVA de 19% asupra preturilor biletelor de cinema.
"Aceasta decizie vine sa adauge la taxele si impozitele de 12% deja existente o cota de 19%, rezultand astfel o taxare de 31% din pretul biletului de film. Paradoxal este ca Romania, o tara foarte afectata de pirateria video - cca. 60% - devine astfel tara cu cele mai mari taxe pe spectacolul cinematografic", se arata intr-un comunicat.
Potrivit distribuitorilor, scumpirea biletului cu 19% "este imposibila, pentru ca spectatorul nu ar putea suporta o asemenea majorare" si "ca atare va urma o diminuare drastica a veniturilor tuturor celor implicati in distributie si exploatare cinematogra-fica". (I.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.