Bogdan Lucaciu, student in anul IV al Facultatii de Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti, se numara printre cei 20 de castigatori ai celei de-a treia editii a concursului IBM Linux Scholars Challenge, clasandu-se in final pe locul ci
Bogdan Lucaciu, student in anul IV al Facultatii de Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti, se numara printre cei 20 de castigatori ai celei de-a treia editii a concursului IBM Linux Scholars Challenge, clasandu-se in final pe locul cinci.
Miercuri, 30 martie, in cadrul unei intalniri cu managementul companiei IBM Romania, Bogdan Lucaciu a fost felicitat pentru rezultatele remarcabile obtinute la Concursul International de Programare Linux, sustinut de IBM.
Solutia "High Availability Linux Firewall", propusa de Bogdan Lucaciu si premiata de IBM, furnizeaza capabilitati de inalta disponibilitate pentru dispozitive eServer multiple, fiind selectata, evaluata si punctata de catre un consiliu al expertilor IBM Linux.
"Obiectivul principal al proiectului HALF este de a pune la dispozitia dezvoltatorilor si testarilor ct_sync un suport solid si stabil, intrucat construirea unui sistem failover bazat pe ct_sync este un proces indelungat si dificil.
M-am gandit sa materializez experienta pe care am acumulat-o documentandu-ma pentru acest sistem, testandu-l si analizand reactia dezvoltatorilor, in proiectul HALF, ceea ce mi-a permis sa particip la concursul IBM Linux Scholars Challenge 2004", a declarat Bogdan Lucaciu.
Un numar de 20 de castigatori au fost alesi dintre cei 2.923 de studenti inscrisi, provenind de la 897 de universitati, din 76 de tari. Pentru ingeniozitatea si abilitatea de care au dat dovada in dezvoltarea Linux, cei 20 de castigatori vor primi laptopuri IBM ThinkPad care ruleaza pe Linux si vor avea oportunitatea de a se califica pentru unul dintre cele trei internship-uri din vara anului 2005, in cadrul IBM Linux Technology Center.
"Sunt fericit ca un student roman a reusit aceasta performanta deosebita", a afirmat Laurentiu Oftez, Customer Sales Manager, IBM Romania.
"Tinerii ca el confirma faptul ca Romania poate sa joace un rol important in dezvoltarea inovatiei din domeniul tehnologiilor de varf. Sunt de asemenea fericit ca studenti din Romania au manifestat un interes deosebit pentru Linux Scholar Challenge".
Pe langa premiile individuale oferite studentilor, IBM acorda distinctii si universitatilor. Anna University din orasul Madras a fost premiata cu un cluster IBM eServer xSeries cu 16 noduri, care ruleaza pe Linux, in urma obtinerii celui mai mare punctaj total dintre cele 897 de universitati care s-au inscris in competitie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.