Presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Gabriela Anghelache, sI procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, au semnat ieri un protocol de colaborare care prevede schimbul de informatii, documente si inregistrari referitoare la p
Presedintele Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Gabriela Anghelache, sI procurorul general al Romaniei, Ilie Botos, au semnat ieri un protocol de colaborare care prevede schimbul de informatii, documente si inregistrari referitoare la persoane fizice sau firme. Potrivit unui comunicat al CNVM, prin acest protocol cele doua institutii isi propun "un schimb bilateral de informatii, documente si inregistrari privind persoane fizice sau juridice, autorizate, supravegheate ori controlate de CNVM, in legatura cu care exista suspiciuni, care sunt utile in vederea indeplinirii atributiilor specifice celor doua institutii semnatare, inclusiv a documentatiei preliminare inceperii de urmarire penala". Totodata, institutiile isi vor furniza date si informatii cuprinse in bazele lor de date, legate de activitatea desfasurata de acestea si vor colabora in desfasurarea activitatilor de investigare si control. De asemenea, partile vor colabora in toate situatiile care intra sub incidenta Legii 297/2004 privind piata de capital, respectiv abuzul de piata. "Pentru a facilita descoperirea si investigarea infractiunilor, CNVM va sesiza Parchetul ori de cate ori constata existenta unor date sau indicii temeinice in legatura cu pregatirea sau comiterea unor fapte prevazute de lege", se arata in comunicat. (A.M.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.