Insuccesul din meciul cu Olanda a facut ca partida de la Skopje cu formatia Macedoniei sa devina cruciala pentru tricolori.
Antrenorul Piturca, constient de importanta meciului, stiind ca echipa noastra intalneste o formatie care nu a pierdut
Insuccesul din meciul cu Olanda a facut ca partida de la Skopje cu formatia Macedoniei sa devina cruciala pentru tricolori.
Antrenorul Piturca, constient de importanta meciului, stiind ca echipa noastra intalneste o formatie care nu a pierdut cu Olanda (2-2) si a fost invinsa de Cehia pe final de partida, a efectuat cateva modificari fata de echipa care a evoluat cu Olanda, trimitand in teren pe Contra si Rat in linia defensiva si titularizandu-l pe Mitea in linia mediana.
Frica de a nu primi gol si evolutia cu mult sub asteptari a unor jucatori experimentati (Chivu, Fl. Petre, Pancu, D. Munteanu si chiar V. Moldovan) a facut ca jocul pe ansamblu al tricolorilor sa lase mult de dorit.
A venit insa min. 18, cand V. Moldovan deviaza inteligent cu capul un balon catre Mitea si "Olandezul" depaseste intreaga defensiva macedoneana si inscrie 0-1. Cand lucrurile pareau ca intra in normal, Chivu la o minge fara probleme gafeaza si Maznov il executa pe Lobont, ramas fara replica.
La pauza, Chivu cere inlocuirea care oricum era obligatorie si Ghioane intra in teren evoluand pana la final fara a straluci insa defensiva noastra avand acum o siguranta superioara. Umilinta din ultimele partide cu Armenia, Cehia, Olanda parea ca nu are sfarsit, jocul tricolorilor era imposibil de inteles. Cineva care probabil ne privea de sus a facut ca pentru cel putin inca doua luni fotbalul romanesc sa mai spere la vremuri mai bune. Jucatorul refuzat constant de Iordanescu si de Piturca pana la acest meci, rezerva lui Ajax, Mitea, reuseste dubla, sutand imparabil la vinclu in min. 58, 1-2. O victorie necesara ca aerul pentru tricolori, dar jocul lor a fost unul neconvingator, departe de asteptari.
Oricum victoria ramane victorie si Romania continua cursa pentru calificare. Urmeaza o perioada de doua luni in care selectionerul Piturca trebuie sa pregateasca meciul cu Olanda, fara Rat (suspendat), iar deplasarea in Olanda sa nu se transforme intr-una turistica.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.