Executivul a aprobat, ieri, proiectul de Hotarare privind modificarea si completarea Legii 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor. Katalin Kibedy, secretar de stat in Ministerul Justitiei, a precizat ca potrivit proiectului de Ho
Executivul a aprobat, ieri, proiectul de Hotarare privind modificarea si completarea Legii 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor. Katalin Kibedy, secretar de stat in Ministerul Justitiei, a precizat ca potrivit proiectului de Hotarare vor fi trei categorii de modificari ale Legii 656. "Ca noutate, tranzactiile suspecte trebuie sa se refere si la finantarile actelor de terorism. Despre aceste finantari va fi informat si SRI", a precizat Kibedy. De asemenea, va fi intarit sistemul de protectie a persoanelor implicate in dezvaluirea tranzactiilor suspecte, in sensul protejarii acestor persoane. "Pentru ca descoperirea activitatilor de spalare a banilor sa fie eficienta, Oficiul National pentru Prevenirea si Sanctionarea Spalarii Banilor va informa la randul lui institutiile bancare implicate. In plus, se introduc investigatorii sub acoperire care, e de recomandat, sa fie politisti", a completat Katalin Kibely. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.