"Deputatii se bat in Duma de Stat cam o data pe fiecare mandat, dar abia miercuri a curs sange. Ca in multe dintre cazurile precedente, instigatorul incaierarii a fost Vladimir Jirinovski. In timpul dezbaterilor politice, el nu s-a putut abtine si si
"Deputatii se bat in Duma de Stat cam o data pe fiecare mandat, dar abia miercuri a curs sange. Ca in multe dintre cazurile precedente, instigatorul incaierarii a fost Vladimir Jirinovski. In timpul dezbaterilor politice, el nu s-a putut abtine si si-a scuipat oponentul, membrul factiunii "Patria", Andrei Saveliev. "Patriotul" ofensat l-a trantit la pamant pe liderul LDPR si a avut timp sa ii "inmoaie" coastele inainte sa intervina "vulturii lui Jirinovski" si sa ii sparga nasul. Din cauza acestui incident, colegii parlamentari au calificat conduita drept inacceptabila si au hotarat sa il sanctioneze pe vicespeakerul Jirinovski retragandu-i pentru o luna dreptul la cuvant. In plus, "Rodina" ameninta ca va adresa Procuraturii Generale cererea de a-i ridica imunitatea parlamentara si de a declansa urmarirea impotriva lui", scrie cotidianul Gazeta, preluat de agentia Rusia la Zi. Komsomolskaia Pravda povesteste ce a declansat incidentul. Jirinovski a fost apostrofat de un deputat "Rodina", Ivan Viktorov, pe cand se intorcea nervos de la tribuna. Jirinovski s-a apropiat de acesta "la o distanta periculoasa" si inceput sa urle, improscand saliva in toate partile. Afectat a fost si Ivan Saveliev, care a remarcat nefericit: "Vladimir Volfovici, scuipatul zboara!". "Aceasta fraza a devenit fatala. Jirinovski a racnit: "iti sparg botul!", dar in loc de asta, si-a adunat toata saliva ramasa si l-a scuipat-o direct pe Saveliev. Care, avand cunostinte de karate, a apelat la pumni. Jirinovski a incercat sa raspunda. A inceput o bataie generala. LDPR-istii s-au amestecat cu rodinistii. si invers. Jirinovski a incercat sa se retraga de pe campul de lupta. Dar s-a agatat de sacoul lui Saveliev si fie a cazut, fie l-au pus la pamant...", prezinta KP cronica meciului de box parlamentar.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.