Piata bursiera si-a continuat si ieri cresterea, ambii indici castigand in jur de cinci procente, depasind, astfel, pragurile psihologice de 5.000, respectiv 3.000 de puncte. Primul pas a fost facut de indicele compozit BET-C, in ziua precedenta, te
Piata bursiera si-a continuat si ieri cresterea, ambii indici castigand in jur de cinci procente, depasind, astfel, pragurile psihologice de 5.000, respectiv 3.000 de puncte. Primul pas a fost facut de indicele compozit BET-C, in ziua precedenta, tendinta fiind preluata si de indicele BET care ieri s-a redresat pana la valoarea de 5.181,13 puncte.
O ameliorare semnificativa s-a remarcat in ceea ce priveste volumul de titluri tranzactionate, peste 145 de milioane de actiuni facand, ieri, obiectul schimburilor bursiere, comparativ cu 38 de milioane, in ziua precedenta. Cu toate acestea, valoarea tranzactiilor nu a crescut foarte mult, cele 277 de miliarde de ieri situandu-se aproape de valoarea zilei precedente, de aproape 260 de miliarde.
Opt din cele 17 companii cotate la categoria intai a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au consemnat cresteri, iar cinci au inregistrat scaderi, restul de patru mentinandu-se la nivelul zilei precedente. Cele mai mari variatii pozitive au fost inregistrate de Rulmentul (+11,85%), Rolast (+10,19%) si BRD (+9,32%).
La polul opus s-au situat titlurile Otelinox, cu o variatie negativa de 8,33 de procente. La categoria perdantilor s-au mai incadrat titlurile Azomures, SIF Moldova si SIF Transilvania, in timp ce SIF Muntenia si SIF Oltenia au consemnat castiguri.
Cele mai tranzactionate actiuni au fost cele emise de Petrom (peste 3,6 milioane), urmate de titlurile Bancii Transilvania (2,7 milioane) si ale SIF Oltenia (2,4 milioane).


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.