Generalul de flotila (r) in cadrul MApN, Antohi Vergil Popescu, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii anticoruptie, dupa ce a fost prins in flagrant primind 10.000 de euro de la doi oameni de afaceri pentru a interveni in favoarea lor in vede
Generalul de flotila (r) in cadrul MApN, Antohi Vergil Popescu, a fost retinut pentru 24 de ore de procurorii anticoruptie, dupa ce a fost prins in flagrant primind 10.000 de euro de la doi oameni de afaceri pentru a interveni in favoarea lor in vederea adjudecarii unor licitatii publice pentru cumpararea de combustibili. Promisiunea in schimbul careia primise banii consta in faptul ca isi va folosi influenta "pe langa persoane cu functii de conducere si decizie din structuri guvernamentale, militare si civile".
Mai mult, din actele de urmarire penala, inclusiv interceptarile efectuate, a rezultat ca, anterior prinderii in flagrant, generalul (r) a mai pretins de la cele doua persoane si suma de 2,5 miliarde lei, prezentand chiar si modalitatea disimulata a platii pretului coruptiei, prin acte de comert si "rostogolirea" banilor pe traseul unor firme ce urmau a fi constituite in acest scop.
Potrivit comunicatului PNA, cercetarile continua pentru stabilirea intregii situatii de fapt si identificarea tuturor persoanelor participante la aceasta activitate infractionala de mare coruptie, prin suma si calitatea celor implicati. Acuzat de trafic de influenta in forma continuata, generalul (r) urma sa fie prezentat ieri instantei cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.