Alana Cleland, neo-zeelandeza care a luat in plasament un baietel roman de sase ani, a ajuns ieri la Timisoara si a discutat cu reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Timis. Alana Cleland a fost somata de autoritatile romane sa se intoar
Alana Cleland, neo-zeelandeza care a luat in plasament un baietel roman de sase ani, a ajuns ieri la Timisoara si a discutat cu reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Timis. Alana Cleland a fost somata de autoritatile romane sa se intoarca in tara cu copilul, noua lege care reglementeaza regimul juridic al adoptiilor - care a intrat in vigoare anul acesta - interzicand adoptia ori plasamentul cetatenilor straini.
Reprezentantii Directiei pentru Protectia Copilului Timis au declarat ieri, potrivit Mediafax, ca au facut un plan pe termen scurt si ca au gasit o solutie pentru ca cei doi sa nu fie separati, avand in vedere relatia afectiva foarte puternica dintre Alana Cleland si orfanul roman. "Doamna Cleland si Iani vor locui la Timisoara, la o prietena a domniei sale, care este de profesie asistent social - voluntar in cadrul unei fundatii care desfasoara activitati in domeniul protectiei copilului", se arata in planul de masuri al institutiei de protectie a copilului Timis. "Dansa s-a ingrijit foarte bine de copil. Exista o foarte puternica afectiune intre cei doi si doamna Cleland doreste sa colaboreze indeaproape cu noi, pentru a gasi o solutie ca cei doi sa ramana impreuna. Nu exista nici un fel de suspiciune sau interes ca cei doi sa fie separati", a declarat Rodica Negrea, director executiv al Directiei pentru Protectia Copilului Timis. De asemenea, autoritatile de la Timisoara vor incerca sa gaseasca o solutie ca Alana Cleland sa poata ramane in Romania. "Voi ramane aici cat va fi necesar", a declarat neo-zeelandeza. "Vreau sa ma consult cu juristii, sa vedem daca doamna Cleland poate obtine cetatenia mai devreme. Exista cateva exceptii", a declarat Negrea. Conform reglementarilor in vigoare din anul 2003, cetatenia romana poate fi obtinuta dupa opt ani in care solicitantul strain a stat in Romania. In cazul casatoriei cu un cetatean strain, perioada de asteptare se reduce la cinci ani. Exista insa exceptii, in cazul celor care au facut servicii statului roman sau pentru personalitati remarcabile. (C.P.)

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.