Dupa ce a organizat "Judo World Masters 2002" si "EURO 2004" de seniori, Romania va figura, incepind din acest an, si in calendarul Cupei Mondiale de judo, urmind sa gazduiasca anual, la Bucuresti, una dintre etape, au anuntat, ieri, oficialii FRJ in
Dupa ce a organizat "Judo World Masters 2002" si "EURO 2004" de seniori, Romania va figura, incepind din acest an, si in calendarul Cupei Mondiale de judo, urmind sa gazduiasca anual, la Bucuresti, una dintre etape, au anuntat, ieri, oficialii FRJ intr-o conferinta de presa. Prima editie este exclusiv masculina si se va disputa sambata si duminica pe tatami-urile Salii "Ioan Kunst Ghermanescu", avand la start peste 130 de sportivi din 27 de tari. Presedintele comitetului de organizare, Viorel Birloiu, a declarat ca FRJ a cheltuit 100.000 de euro pentru aceste intreceri. "Nu ne-a fost usor sa organizam acest turneu, tinind cont ca bugetul federatiei este de 17 miliarde de lei, iar competitia ne costa cca. 100.000 de euro. Avem noroc cu sponsorii si cu ANS, care ne-a pus la dispozitie gratuit sala", a spus Birloiu. La randul sau, antrenorul federal Nicolae Marinescu a precizat ca lotul roman pentru etapa de Cupa Mondiala este format din 24 de judoka, singura mare absenta fiind Claudiu Bastea, accidentat. "Majoritatea tarilor vin cu sportivi tineri, medaliati la CM si CE de juniori. E normal, pentru ca, dupa JO de la Atena urmeaza o perioada de intinerire a loturilor", a afirmat Marinescu, adaugand ca Franta si Ungaria se prezinta cu juniori de calibru. De mentionat ca turneul de la Bucuresti va avea o importanta foarte mare incepand din 2007 si 2008, cand va fi ultima etapa din calendarul international in care se vor acorda puncte pentru calificarea la JO 2008. (MCZ)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.