Plangerea fostului lider al minerilor din Valea Jiului in cazul Camatarilor a fost luata, ieri, in discutie de instanta Tribunalului Bucuresti. Miron Cozma contesta mandatul de aducere emis de procurorii Parchetului instantei supreme, la jumatatea lu
Plangerea fostului lider al minerilor din Valea Jiului in cazul Camatarilor a fost luata, ieri, in discutie de instanta Tribunalului Bucuresti. Miron Cozma contesta mandatul de aducere emis de procurorii Parchetului instantei supreme, la jumatatea lunii decembrie a anului trecut, precizand ca nu are nici o legatura cu fratii Sile si Nutu Camataru.
Potrivit avocatului lui Cozma, pe acel mandat de aducere nu era mentionata calitatea in care a fost citat clientul sau in acest dosar. Cozma a venit, la 17 decembrie 2004, la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie si a dat, in fata procurorilor, o declaratie prin care a spus ca este nevinovat si ca n-are nici o implicare in acest dosar, precizeaza Mediafax. Aceeasi sursa sustine ca "Luceafarul huilei" a semnat aceasta declaratie in calitate de faptuitor, dupa ce procurorii i-au sugerat acest lucru. Avocatul sustine, insa, ca pe numele faptuitorilor, legea prevede ca nu se emite mandat de aducere decat in situatiile in care sunt citati de mai multe ori si ei nu se prezinta in fata anchetatorilor. In consecinta, avocatul a apreciat ca actul procurorilor este ilegal si l-au atacat mai intai la procurorul ierarhic superior, iar apoi in instanta. Judecatorul a apreciat ca aceasta plangere nu se poate judeca decat in prezenta dosarului de fond referitor la fratii Camataru. Drept urmare, a fost acordat un nou termen pentru alipirea acestui dosar la cauza prin care Cozma contesta mandatul de aducere. Ieri dimineata, la prima ora, Cozma a fost adus de la Penitenciarul Rahova la Tribunalul Bucuresti, magistratii luand in discutie cu prioritate plangerea sa.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.