Tribunalul Bucuresti, unde se judeca procesul prabusirii Fondului de Investitii, a fost, ieri, luat cu asalt de mii de pagubiti. Oamenii, veniti din toate colturile tarii, au completat cate un formular prin care arata ca se constituie parti civile in
Tribunalul Bucuresti, unde se judeca procesul prabusirii Fondului de Investitii, a fost, ieri, luat cu asalt de mii de pagubiti. Oamenii, veniti din toate colturile tarii, au completat cate un formular prin care arata ca se constituie parti civile in acest dosar, cu o anumita suma reprezentand contravaloarea unitatilor de fond cumparate.
Surse judiciare, citate de Mediafax, au declarat ca au fost xeroxate cateva zeci de mii de copii ale acestor declaratii de constituire in dosar.
Un aspect important in aceasta declaratie este faptul ca oamenii trebuie sa opteze daca vor sau nu ca suma investita la Fond sa fie reactualizata.
Apogeul a fost atins insa in momentul in care s-a anuntat ca, in continuare, conturile FNI si SOV Invest raman blocate, persoanele prezente incepand sa faca scandal.
Judecatorii au hotarat, ieri, ca in dosarul FNI sa se introduca drept parte responsabila civilmente si Casa de Economii si Consemnatiuni. Instanta si-a motivat aceasta decizie prin faptul ca unul dintre inculpatii in proces este Camenco Petrovici, fostul presedinte al institutiei, cel care a semnat contractul de fidejusiune/cautiune cu SOV Invest. Cei care nu s-au prezentat, ieri dimineata, la Tribunalul Bucuresti si nu au completat declaratia prin care se constituie parte civila in proces, o pot face in zilele urmatoare, trimitandu-le prin posta. O data depus acest act, pagubitii nu vor mai fi obligati sa se prezinte la termenele stabilite pentru judecarea dosarului FNI. Procesul a fost reluat in 16 februarie, cand fostul administrator al SOV Invest, Ioana Maria Vlas, a declarat, in fata magistratilor Tribunalului Bucuresti, ca SOV Invest a fost conceput de Sorin Ovidiu Vantu si folosit la imbogatirea acestuia.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.