O comisie de control din cadrul Inspectoratului General al Politiei va verifica acuzatiile aduse adjunctului sefului Politiei judetului Suceava si unui subordonat al acestuia, in legatura cu moartea agentului Dumitru Liuta, gasit impuscat, la sfarsit
O comisie de control din cadrul Inspectoratului General al Politiei va verifica acuzatiile aduse adjunctului sefului Politiei judetului Suceava si unui subordonat al acestuia, in legatura cu moartea agentului Dumitru Liuta, gasit impuscat, la sfarsitul saptamanii trecute. IGP s-a sesizat in urma aparitiei in presa a unor materiale in care comisarul sef de politie Victor Tauciuc si agentul sef de politie Gheorghe Biserica sunt acuzati ca ar fi implicati in moartea agentului de politie Florin Dumitru Liuta. Astfel, la nivelul Inspectoratului s-a constituit o comisie de control, formata din ofiteri ai Corpului de Control si ai Directiei de Investigatii Criminale, care va analiza toate aspectele legate de eveniment. (B.C.G.)
Batut de jandarmi
Un elev de clasa a X-a de la Liceul Agricol Palas, din judetul Constanta, sustine ca a fost agresat de doi jandarmi din localitate. Medicii spun ca Mihai Mardarof, in varsta de 17 ani, a fost internat cu diagnosticul de traumatism la cap si fractura la piciorul drept. Tanarul a declarat ca o colega de-a lui a venit cu parintii la scoala si le-a spus ca el ar fi lovit-o cu un bulgare de zapada in ochi. Din acest motiv, el spune ca a fost ridicat de doi jandarmi si apoi batut. La randul sau, seful Comandamentului Judetean de Jandarmi Constanta, colonel Ioan Bratulescu, a declarat ca tanarul nu a fost luat cu forta si, mai mult decat atat, in apararea lui a sarit un coleg care si-a chemat tatal la liceu. Colonelul Bratulescu a mai spus ca tatal baiatului s-a manifestat violent si chiar a spart un geam din incinta unitatii de jandarmi, el fiind de altfel acuzat de ultraj si distrugere. Acesta mai afirma ca, in urma scandalului, unul dintre cei doi jandarmi are capul spart, iar celalalt buza sparta. Mihai Maradrof a ramas internat in Sectia neurochirurgie a Spitalului Clinic de Urgenta Constanta. Dosarul in acest caz va fi inaintat Parchetului Militar, pentru continuarea cercetarilor. (B.C.G.)
Captura de tigari la vama
Aproximativ 230.000 de pachete cu tigari de contrabanda au fost descoperite, ieri, la vama aradeana Nadlac, ascunse in remorca unui TIR care transporta suruburi in Germania, valoarea capturii fiind de aproximativ cinci miliarde de lei. TIR-ul, condus de cetateanul german Michael S.,in varsta de 45 de ani, fusese incarcat in Bacau, de unde a plecat spre Germania. La frontiera, vamesii si politistii de frontiera au devenit suspiciosi privind continutul remorcii, intrucat in acte figura ca transportul este de numai trei tone de marfa, in timp ce capacitatea TIR-ului era de sapte ori mai mare. Autoritatile de frontiera au mai constatat ca sigiliul remorcii era deteriorat. Politistii au inceput o ancheta pentru a stabili cine a incarcat cele peste 500 de baxuri, soferul austriac sustinand ca nu are idee cum au ajuns tigarile in automarfar. Conducatorul auto a fost amendat cu 75.000.000 de lei pentru prezentarea de documente nereale privind marfurile scoase din tara. Valoarea de vama a capturii de ieri este de aproximativ 120.000 de euro, in timp ce pe piata occidentala tigarile se puteau vinde cu o suma de cinci ori mai mare. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.