Autoritatile britanice de reglementare din domeniul liberei concurente au lansat o investigatie amanuntita asupra ofertelor de preluare a Bursei de Valori de la Londra (LSE), ceea ce ar putea determina amanarea tranzactiei cu sase luni, transmite Med
Autoritatile britanice de reglementare din domeniul liberei concurente au lansat o investigatie amanuntita asupra ofertelor de preluare a Bursei de Valori de la Londra (LSE), ceea ce ar putea determina amanarea tranzactiei cu sase luni, transmite Mediafax.
Decizia autoritatilor se refera la cele doua oferte venite din partea grupului de Burse Euronext si a Deutsche Börse, care vizeaza crearea celei de-a doua mari Burse de Valori din lume, dupa cea de la New York.
Presedintele Biroului pentru Comert Liber, John Vickers, a declarat ca nu este clar daca fuziunea cu oricare dintre cei doi investitori va incuraja in viitor concurenta pe piata tranzactiilor cu titluri de valoare.
Pana acum, Euronext nu a facut o oferta valorica pentru LSE, in timp ce Bursa germana si-a retras oferta, dar a cerut autoritatilor de reglementare sa continue analizarea ofertei sale.
Ancheta autoritatilor britanice se va incheia, cel mai probabil, pe 12 septembrie.
In urma anuntului, actiunile LSE au coborat cu cinci procente, pana la cel mai scazut nivel din decembrie 2004 (cand Bursa germana si-a anuntat intentia de a realiza o fuziune) si pana in prezent.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.