Cele cinci confederatii sindicale reprezentative la nivel national, Blocul National Sindical (BNS), CNS Cartel Alfa, CNSLR-Fratia, CSDR si Meridian au anuntat ieri ca sunt pregatite sa treaca la urmatoarea etapa a calendarului comun de actiuni de pro
Cele cinci confederatii sindicale reprezentative la nivel national, Blocul National Sindical (BNS), CNS Cartel Alfa, CNSLR-Fratia, CSDR si Meridian au anuntat ieri ca sunt pregatite sa treaca la urmatoarea etapa a calendarului comun de actiuni de protest impotriva modificarii Codului Muncii. In a doua jumatate a lunii aprilie, sindicalistii vor organiza un amplu miting de protest la Bucuresti. Ei au luat decizia de a continua actiunile de protest intrucat, "dupa mai bine de doua luni de negocieri si actiuni sindicale, atitudinea reprezentantilor Guvernului fata de modificarea Codului Muncii a ramas neschimbata". Reprezentantii celor cinci confederatii sindicale au cerut in repetate randuri retragerea proiectului inaintat de Ministerul Muncii, insa pana acum nu s-a luat nici o masura concreta in acest sens.
Mitingul programat in Capitala vine dupa ce aproape 250.000 de sindicalisti au protestat in intervalul 21 februarie-24 martie 2005 in toate judetele tarii. Pentru a sustine actualul Cod al Muncii, circa 1000 de reprezentanti ai CNSLR-Fratia, CNS "Cartel ALFA", BNS si CSDR au participat la data de 19 martie 2005 la mitingul organizat de Confederatia Europeana a Sindicatelor la Bruxelles, pentru apararea drepturilor sociale si impotriva directivei Bolkestein. Sindicalistii romani au prezentat, cu aceasta ocazie, situatia Codului Muncii din Romania. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.