Incheierea lunii martie gaseste euro pe un trend crescator. Nu este vorba insa de un fenomen "natural", ci de ajutorul pe care acesta il primeste de la Banca Nationala.
"Cred ca de la jumatatea lunii, BNR a fost prezenta aproape zi de zi in pi
Incheierea lunii martie gaseste euro pe un trend crescator. Nu este vorba insa de un fenomen "natural", ci de ajutorul pe care acesta il primeste de la Banca Nationala.
"Cred ca de la jumatatea lunii, BNR a fost prezenta aproape zi de zi in piata, de unde a cumparat valuta, prin intermediul a diverse banci, declara un dealer bancar. Mentinerea monedei unice pe o panta ascendenta convine de minune Ministerului de Finante, stiut fiind faptul ca in data de 1 aprilie urmeaza sa fie calculate accizele pentru trimestrul al doilea. Iar cum in urmatoarele doua - trei luni se asteapta o apreciere a leului, sumele care vor intra vor finanta cu mai mult spor bugetul". Ieri euro a inceput ziua la 3,645 - 3,655 lei, dupa care a urcat pana la un maxim de 3,68 - 3,69 lei. In aceste conditii, cursul mediu a urcat de la 3,6455 la 3,6712, maximul ultimelor cinci saptamani.
La randul sau, dolarul, care a beneficiat si de evolutia paritatii sale fata de euro pe pietele internationale a crescut de la 2,8169 la 2,8339 lei.
Paritatea euro/dolar a fluctuat intr-un culoar foarte ingust, cuprins intre 1,2919 si 1,2975 dolari. Aceasta evolutie s-a datorat lipsei de informatii economice importante de pe cele doua maluri ale Atlanticului.
In consecinta, pretul unciei de aur calculat pe London Bullion Market s-a mentinut, la randul sau, in jurul valorii de 426 dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.