Cateva zeci de intreprinzatori care deruleaza afaceri in Centrul Istoric al Bucurestiului critica masura de interzicere a circulatiei rutiere in zona, sustinand ca blocajul a provocat, deja, prin indepartarea clientilor, mari pierderi firmelor pe car
Cateva zeci de intreprinzatori care deruleaza afaceri in Centrul Istoric al Bucurestiului critica masura de interzicere a circulatiei rutiere in zona, sustinand ca blocajul a provocat, deja, prin indepartarea clientilor, mari pierderi firmelor pe care le administreaza.
Grupati in Asociatia Investitorilor din Centrul Istoric (AICI), cei 30 de manageri sustin ca singurul raspuns al primarului de sector, Liviu Negoita, in legatura cu protestul lor a fost unul extrem de laconic: "Dati-ma in judecata!", ar fi afirmat edilul.
"Noi nu vrem sa recurgem la aceasta, dar vom continua protestul nostru folosind toate caile legale!", au spus reprezeantantii AICI. Paradoxal, oamenii de afaceri sustin ca nu se impotrivesc interdictiei de circulatie, dar ca ar exista suficiente contra-argumente care sa determine amanarea acestei masuri extreme. Reamintim ca, in pofida faptului ca a mai fost subiectul unui vast program de reabilitare, Centrul Istoric se prezinta in continuare ca esec notoriu pentru administratiile locale postdecembriste, el mentinandu-se printre putinele centre de Capitala din Europa, aflate in stare avansata de degradare. Membrii AICI sustin ca investitiile facute in Centrul Istoric de particulari depasesc 10 milioane de euro si ca aici au fost create in ultimii 15 ani peste 500 de locuri de munca. "Pentru astfel de situatii, exista solutii de reglementare a situatiei, care sa fie satisfacatoare pentru ambele parti!", a declarat urbanistul Qdesign, Irina Criveanu, in cadrul briefingului de presa. "Se practica, de exemplu, blocarea totala a Centrelor istorice, blocarea partiala, folosindu-se arterele invecinate pentru circulatie, sau un acces pe baza de cartela, pentru patronii din acele zone!". Afaceristii sunt nemultumiti, in plus, de faptul ca nu au fost consultati in prealabil, in legatura cu initiativa Primariei Sectorului 3, care este sprijinita si de Primaria Generala a Capitalei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.