O gospodina din Afganistan a devenit una dintre cele mai de temut criminale in serie din toate timpurile dupa ce a recunoscut ca a ucis nu mai putin de 27 de barbati, relateaza editia online a ziarului britanic "Daily Telegraph". Procurorul general a
O gospodina din Afganistan a devenit una dintre cele mai de temut criminale in serie din toate timpurile dupa ce a recunoscut ca a ucis nu mai putin de 27 de barbati, relateaza editia online a ziarului britanic "Daily Telegraph". Procurorul general al Afganistanului solicita aplicarea pedepsei cu moartea in cazul lui Shirin Gul, femeia in varsta de 39 de ani care se face vinovata de toate aceste crime, si a complicilor acesteia, amantul Rahmatullah, un fiu in varsta de 18 ani, Samiullah, si alte patru persoane. Anchetatorii au descoperit ingropate in curtea casei lui Shirin, din estul orasului Jalalabad, cadavrele a 18 barbati. Alte sase corpuri au fost gasite in curtea unei proprietati din Kabul, capitala afgana. Un alt corp, despre care se crede ca ar fi al primului sot in varsta de 60 de ani al criminalei, a fost gasit ingropat sub podeaua casei acesteia din Jalalabad. Ulterior au mai fost gasite alte doua cadavre in doua zone distincte ale aceluiasi oras.
"Shirin Gul a recunoscut ca i-a ucis pe toti. (...) Toti acesti oameni erau asasini profesionisti, iar casele lor erau adevarate locuri de executie", a precizat generalul Mohammed Zahir Nahem, seful Directoratului National de Securitate din Afganistan. Anchetatorii sunt de parere ca majoritatea crimelor au fost comise din momentul in care talibanii au fost indepartati de la putere in 2001, o data cu invazia americana, concluzia fiind determinata de faptul ca civilii nu comiteau asasinate pe vremea militiilor fundamentaliste. Politia mai spune ca majoritatea victimelor lui Gul si ale complicilor acesteia erau soferi de taxi.
Conform marturiilor vinovatilor, Rahmatullah sau Samiullah se deplasau cu taxiul pana la locuinta lui Gul unde soferii erau invitati sa serveasca o ceasca de ceai, un gest de ospitalitate caracteristic pentru Afganistan. Gul le oferea barbatilor si o gustare in care fusesera dizolvate cateva sedative. La scurt timp dupa ce adormeau, barbatii erau strangulati. Scopul acestor crime a fost, dupa toate aparentele, jaful pentru ca masinile victimelor erau duse si vandute in orasul Miram Shah, situat aproape de granita cu Pakistanul. Politia mai precizeaza ca multe dintre trupurile descoperite aveau in jururul gatului o funie. Sotul lui Gul, Mohammed Azam, a facut initial parte din aceasta banda criminala si a fost ucis cel mai probabil in momentul in care Gul si Rahmatullah au devenit amanti, a mai precizat echipa de ancheta. Politia a declansat o ancheta serioasa in acest caz abia in iunie, anul trecut, dupa ce un om de afaceri foarte bogat a disparut la Kabul. Shirin Gul si complicii sau au fost prinsi si incarcerati in celebra inchisoare Pul-e-Chakri din Kabul, in urma cu aproximativ sapte luni. (C. CIOBANU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.