Un muzeu dedicat lui Ray Charles, care s-a stins din viata anul trecut, va fi deschis la fostul sau studio de inregistrari de la Los Angeles, transmite BBC online. Jerry Digney, fostul agent al lui Charles, a spus ca muzeul va gazdui materiale de arh
Un muzeu dedicat lui Ray Charles, care s-a stins din viata anul trecut, va fi deschis la fostul sau studio de inregistrari de la Los Angeles, transmite BBC online. Jerry Digney, fostul agent al lui Charles, a spus ca muzeul va gazdui materiale de arhiva de la inregistrari, premii, afise si costume purtate de muzician in timpul spectacolelor. Un autocar cu care Charles s-a deplasat mult timp in turnee va fi expus permanent. Initiatorii spera ca muzeul, care ar putea gazdui si un centru educational, va fi gata pentru public la sfarsitul anului 2007. Studioul de inregistrari si birourile au fost folosite de Ray Charles multi ani. Acolo s-a inregistrat o buna parte din ultimul sau album, "Genius Loves Company". Cladirea a fost declarata monument istoric de autoritatile din Los Angeles cu putin timp inainte de moartea cantaretului, la varsta de 73 de ani, in iunie 2004. Ray Charles a obtinut postum opt premii Grammy anul acesta, inclusiv pe acela pentru cel mai bun album al anului. (D.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.