- "Pana la sfarsitul anului, serverul nostru x366 va depasi competitia". Fara a afirma ca acest lucru este imposibil, nu putem sa nu constatam ca asemenea declaratii absolute despre noile oferte ale companiei sunt, totusi, destul de rare pentru IBM.

- "Pana la sfarsitul anului, serverul nostru x366 va depasi competitia". Fara a afirma ca acest lucru este imposibil, nu putem sa nu constatam ca asemenea declaratii absolute despre noile oferte ale companiei sunt, totusi, destul de rare pentru IBM. Care sunt calitatile acestui server, ce au determinat IBM sa fie sigura ca va invinge competitia intr-un timp atat de scurt, de cateva luni?

-Inovatia profunda si diferentierea fata de competitori pot crea o schimbare reala pentru afacerile clientilor nostri, iar acest lucru este reflectat in suprematia obtinuta de IBM pe piata serverelor cu opt si mai multe procesoare, cota de piata globala fiind de 59%. La fel, IBM domina si piata mondiala a serverelor blade, cu o cota de 49,5% in trimestrul patru al anului trecut. IBM se asteapta sa obtina acum aceleasi performante si pe piata serverelor de aplicatii cu patru procesoare, convingandu-si clientii de avantajele de afaceri determinate de implementarea unor tehnologii superioare.

- Vor fi suficiente cresterile de performanta si abilitatea de a rula aplicatii pe 32 si 64 de biti pentru a atrage clienti ? Daca luam in calcul segmentul aplicatiilor, incluzand aici si software-ul de afaceri (precum IBM DB2, SAP si Oracle), puteti numi avantajele-cheie ale noului server?

- Serverul x366 ofera un nou nivel de performanta si un pret imbatabil pe piata serverelor cu 4 procesoare. x366 este asteptat sa depaseasca arhitecturile de sistem actuale si noi ale competitiei, datorita designului inovativ eServer X3. De altfel, x366 a stabilit noi recorduri la testele de performanta TPC-C pentru clasa de sisteme x86 furnizand o performanta cu aproape 40% mai mare decat predecesorul sau, in timp ce pretul unei configuratii tipice pentru clientii nostri va fi cu 30% mai mic.
Serverul x366 are o arhitectura de sistem echilibrata. Arhitectura X3 imbina tehnologiile dezvoltate de IBM cu cele mai noi standarde tehnologice pe care le poate pune la dispozitie industria. IBM este prima companie de pe piata care ofera generatia urmatoare a tehnologiei SAS (serial attached SCSI) pentru hard diskuri, am dublat largimea de banda I/O cu fiecare slot activat pentru PCI-X2 si am implementat cea mai noua si mai rapida tehnologie de memorie - DDR2.
x366 a fost proiectat pentru a fi cel mai bun server de aplicatii comerciale din clasa sa. Pe langa pozitia de lider obtinuta in ceea ce priveste performanta in tranzactii, x366 are o arhitectura care ii confera o disponibilitate remarcabila. Fiecare subsistem major din x366 este proiectat sa limiteze orice eroare provocata de indisponibilitatea unei resurse prin sistemele incorporate. Durata de nefunctionare a sistemului este minimizata prin functii integrate de management, alertarea predictiva a erorilor de la distanta, diagnosticele in timp real si indicarea erorilor printr-un sistem de leduri care ofera suport si o indicatie precisa si rapida privind componenta defecta echipei de tehnicieni. Astfel, tehnicienii pot inlocui rapid piesele care au provocat erorile, in marea majoritate a cazurilor chiar fara a fi nevoie de oprirea echipamentului. x366 a fost proiectat special pentru noua clasa de aplicatii de intreprindere, care migreaza de pe mult mai costisitoarele platforme RISC.

- Imaginati-va urmatoarea situatie: citind despre nou-noutul server IBM, directorul general al unei companii din regiunea CEMA il intreaba pe responsabilul sau IT de ce exista atat de mult entuziasm in legatura cu arhitectura noului echipament. Ce ar trebui sa spuna "baiatul de la IT" sefului sau, pentru a-i explica, rapid, avantajele determinate de inovatiile aduse de IBM chipsetului Intel?

- Inovatia conteaza, pentru ca poate aduce un avantaj real de afaceri unei companii. Tehnologia X3, combinata cu alte inovatii IBM, poate furniza un avantaj de performanta si un nivel de recuperare a afacerii neintalnit pana acum pe piata serverelor de aplicatii. Aceste facilitati oferite de echipamentele IBM se pot traduce intr-un numar mai mic de servere care sa efectueze aceeasi sarcina, sau un numar egal de servere care sa ruleze insa mult mai multe aplicatii. In mod egal, capabilitatile de performanta in momentul implementarii unui instrument de virtualizare, cum ar fi VMWare sau Microsoft Virtual Server, ar putea insemna ca mult mai multe servere virtuale sunt disponibile, pentru a oferi companiilor o flexibilitate sporita care sa tina pasul schimbarilor survenite in afaceri.
Si, de asemenea, inovatia din sectorul functiilor de disponibilitate care pot aduce un avantaj afacerii, prin mentinerea serviciilor pentru clienti, chiar si in momentul in care unele componente sunt defecte. Serverul x366 ofera functii de redundanta de clasa celor oferite intreprinderilor, precum "oglindirea" memoriilor, surse de energie redundante, ventilatoare hot-swap, optional RAID5 cu ServeRAID8i, de asemenea, optional, un adaptor pentru supervizarea de la distanta, precum si capabilitati de management al sistemelor si de alertare, prin integrarea optionala, pe verticala in utilitarele de administrare HP OpenView, Microsoft SMS, CA Unicenter si IBM Tivoli.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.