Rectificarea bugetului de stat va fi aprobata de Guvern la sfarsitul lunii aprilie, dupa ce va fi discutata cu expertii Fondului Monetar International, cu ocazia vizitei unei delegatii romane la Washington, la 14 aprilie, a declarat pentru Mediafax m
Rectificarea bugetului de stat va fi aprobata de Guvern la sfarsitul lunii aprilie, dupa ce va fi discutata cu expertii Fondului Monetar International, cu ocazia vizitei unei delegatii romane la Washington, la 14 aprilie, a declarat pentru Mediafax ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu. "Pana la vizita delegatiei romane la Washington vom elabora un proiect de rectificare, pe calcule care sa aiba in vedere modificarile din Codul fiscal. Nu puteam sa finalizam rectificarea fara aprobarea Codului fiscal, adica fara sa stim pe ce mizam", a explicat Popescu.
Potrivit lui Popescu, bugetul de stat rectificat va lua in calcul o crestere economica de aproape 6%, chiar daca primele negocieri cu FMI s-au purtat pornind de la un nivel de 5,2-5,3%. De asemenea, oficialul Ministerului Finantelor a aratat ca o serie de calcule vor fi refacute pornind de la nivelul anuntat pentru PIB pe 2004, mai mare cu 60.000-80.000 de miliarde lei fata de estimarile initiale.
Ulterior, oficialii romani au afirmat ca FMI a acceptat tinta de deficit de 0,7% din PIB.
Saptamana trecuta, Guvernul a aprobat proiectul de modificare a Codului fiscal, care prevede o serie de majorari de impozite si accize convenite cu FMI in luna februarie.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.